Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Yenikent’ten Serdivan’a geçişleri sağlayacak araç köprüsü ve duble yol çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Çalışmaların yüzde 60’lık kısmının tamamlandığını ifade eden Başkan Yüce, ‘Köprülü geçiş ile Yazlık Kavşağı’nda yaşanan araç yoğunluğunu azaltmış olacağız’ dedi.

Ulaşım daha iyi yerlere geliyor

Bölgedeki çalışmalar hakkında konuşan Başkan Yüce, “Sebahattin Zaim Bulvarı’ndan Serdivan Süleyman Binek Caddesi’ne geçişleri sağlayacak köprü ve duble yol çalışmamız hızla devam ediyor. Ulaşıma yönelik adımlarımızı atarken, şehrimizin gelecekteki nüfus projeksiyonunu da göz önünde bulunduruyoruz. Yeni duble yollar ile ulaşım ağımızı güçlendiriyor, asfalt ve beton yollar ile konforlu ulaşımlar sağlıyoruz. İnşallah Serdivan’a geçişlerde büyük kolaylık olacak, aynı zamanda Yazlık Kavşağı’nda belli saatlerde yaşanan yoğunluğu önleyecek çalışmamızı kısa süre içerisinde tamamlayacağız” dedi.

Köprü çalışmaları sürüyor

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Sebahattin Zaim Bulvarı’ndan Serdivan’a araç geçişlerini sağlayacak ve Çark Deresi üzerine inşa ettiğimiz köprü için çalışmalarımıza başlamıştık. Köprü ayakları tamamlanan yolumuzun zemin iyileştirme ve fore kazık imalatları yapıldı. Köprü temelleri ve başlık kirişleri ile köprü kenarlarında bulunan betonerme perde tamamlandı. Rekreasyon alanı içerisinde bulunan köprü girişinde yer alan bisiklet ve yayalar için menfez alt geçit çalışmalarına başlayacağız. Son olarak köprüde kirişler yerine konulup tabliyesi yapılacak. Ardından bağlantı yolunun yapılması ile trafiğe açılacak” dedi.