Dijital Medya ve Habercilik Derneği (DİJİMED) Başkanı Ersin İbil, Ramazan Bayramı sebebiyle bir açıklamada bulundu. Başkan Ersin İbil, “Salgın hastalık nedeniyle buruk bir bayrama daha gelmiş bulunuyoruz. İçerisinde bulunduğumuz dönemi tamamıyla atlatana kadar, bayram görüşmelerimizi dijital ortamlardan yapmaya devam edelim” dedi.

HAYIRLI BAYRAMLAR

Koronavirüs salgını nedeniyle bayramlaşma törenlerinin dijital ortamlardan yapılmasının önemine vurgu yapan DİJİMED Başkanı Ersin İbil, “Bayramlar, dini duyguların doruk noktasına ulaştığı müstesna günlerin en önemlisidir. Kendine mahsus manevi havası içerisinde yaşayarak tamamlamış olduğumuz bir Ramazan Ayını daha huzur içerisinde geride bıraktık. Şu anda da heyecan ve özlemle beklediğimiz bir Ramazan Bayramına daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Salgın nedeniyle sevdiklerimize kavuşamamanın burukluğunu yaşasak da dijital platformları kullanarak sevdiklerimizin bayramını kutlayalım. Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin beslendiği bu güzel günün barış dolu, sağlıklı günler getirmesi dileklerimle tüm İslam âleminin Ramazan bayramını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum ”ifadelerini kullandı.

ŞİDDETLE KINIYORUZ!

Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıya tepki gösteren İbil, “Bildiğiniz gibi İslam coğrafyamızın mukaddes toprağı, Müslümanların ilk kıblesi, Mescid-i Aksa'ya ve Gazze'ye yönelik İsrail güçleri tarafından hain saldırılar gerçekleştirilmektedir. Böylesi maneviyatı yüksek günlerde Müslüman din kardeşlerimize yönelik yapılan bu insan haklarına, hukuka aykırı bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kabul edilemez saldırıda hayatını kaybeden din kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz” şeklinde konuştu.