Hoşseda çay salonu işletme sahibi Murat Kuruş, koronavirüs salgınının ortaya çıkmasıyla birlikte işletme olarak maddi sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Aynı zamanda Digiturk abonesi olan Murat Kuruş, salgının bitimine kadar Digiturk'ün maç yayınları fiyatlarında indirim yapılmasını veya borçların ertelenmesini istediklerini belirtti.

Kuruş, "Koronavirüs işletmeciler olarak bizi de vurdu. Okulların tatil edilmesi kararıyla öğrenciler memleketlerine döndü. Öğrenciler gidince kafelerde belli bir düşüş oluyor. Sabahları pek müşteri olmuyor zaten. Akşamları maç saatleriyle birlikte yoğun oluyorduk ancak koronavirüs nedeniyle ve öğrencilerin şehirden ayrılmasıyla müşterimizde azaldı. Her ay maç yayınları için Digiturk'e yüksek meblağda para ödüyoruz. Müşterilerimizin azalmasıyla işletme olarak zor durumda kaldık. Digiturk'den bu fiyatlarda biraz indirime gitmesini veya borçları ertelemesini istiyoruz. Ayrıca yurtdışında yaşayan akrabalarımdan aldığım duyumlara göre ülkedeki yayıncı kuruluşlar maçları şifresiz yayınlama kararı almış. Bizim ülkemizde de bu karar alınabilir. Umarım bir an önce bizim sesimizi duyarlar" diye konuştu.

Almanya Bundesliga'nın yayıncısı SKY ve Portekiz Ligi'nin yayıncısı Sport TV, koronavirüs sebebiyle maçların şifresiz yayınlanacağını duyurdu. Bu açıklamanın ardından futbol maçlarının bir süre seyircisiz olarak devam edeceğinin belirtilmesi üzerine ülkemizde de gözler, yayıncı kuruluş Beinsports'a çevrildi. Futbolseverler, Beinsports'dan gelecek haberi bekliyorlar.