// Adnan Turgay Özbalkan //

Çin’de başladı bütün dünyayı sardı. Gelişmiş ülkeler bile Pandemi ile birlikte diz çökerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ramazan Bayramı öncesinde 418 saatlik tam uygulama kararı verdi. Kolay değil, hem de hiç kolay değil. İşyerlerini kapatan esnaf 17 gün evinde “ya sabır” çekti ve sonuçta tam kapanmanın sonuna da gelindi. Tam kapanma bitmesiyle birlikte Covid-19 vaka sayısında da düşüş başladı. 

Ancak son zamanlarda ortala çıkan görüntüler “Böyle olmaz ki” dedirtmeye başladı. Havaların ısınmasıyla birlikte mahalle aralarında çocuklar toplu halde oyun oynadığı Sakarya’da objektiflerimize çok çarpıcı bir görüntü yansıdı. Adapazarı Mithatpaşa Mahallesi’nde bulunan Sakarya Vergi Dairesi’nin hemen arkasında yağmurla birlikte biriken suda üstü çıplak halde yatan çocuklar “yok artık” dedirtti.

Su birikintisinde yatan oyun oynayan, maske takmayan, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına zaten uymayan çocuklardan birisi kameraya alındığını görünce elindeki sopayla gelip bir de hesap sordu. Koronavirüs önlem ve tedbirlerinden çok ama çok uzak anların yaşandığı o anlarda “Bizi mi çekiyorsunuz” diye hesap soran yaşı küçük ama yaptığı hareket kendisinden çok büyük olan çocuk, daha sonra tekrar suyun içine girdi ve yine suda yatmaya başladı.