Kosova Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosu Suzan Novoberdaliu, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ı makamında ziyaret etti. Vali Çetin Oktay Kaldırım tarafından karşılanan Başkonsolos Suzan Novoberdaliu, makama girişte Şeref Defterini de imzaladı.

Misafirperverliklerinden dolayı Vali Çetin Oktay Kaldırım’a teşekkür ettiklerini belirten Başkonsolos Novoberdaliu, Sakarya’da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek Türkiye’nin her dönem Kosova’nın yanında olduğunu, Kosova halkının Türkiye'ye müteşekkir olduğunu söyledi.

Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, ortak tarihi bulunan iki ülkenin dostluk ve kardeşlik bağları bulunduğunu belirterek ticari, ekonomi ve eğitim alanları başta olmak üzere her alanda ilişkilerin daha da gelişmesi için özveriyle çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Sohbet havasında geçen ziyarette Sakarya'nın çok sayıda Kosova kökenli vatandaşımıza ve öğrenciye ev sahipliği yaptığını belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, şehrimizin tarihi ve kültürel değerleri ile doğal güzelliklerinin yanı sıra, sanayi ve yatırımlar konusunda bilgiler verdi.