Hayat onun için zordu. Babası yıllar önce rahmetli olmuş ve annesiyle birlikte yaşam mücadelesi veriyordu ki hayat onun için annesini kaybetmesiyle daha da zor oldu. Yakın zamanda annesini de kaybeden ve anneannesiyle birlikte yaşayan Ahmet’in hayali erkekliğe ilk adımını atmaktı. Sünnet olma hayali kuran Ahmet’in bu hayali Türk Kızılay Sakarya ve Erenler Şubesi tarafından gerçekleştirildi.

Hayırseverin de katkılarıyla Ahmet’in hayali için kolları sıvayan Kızılay önce sünnet kıyafetlerinden işe başladı. Sünnet için bütün hazırlıkları tamamlayan Kızılay ekibi bütün mahalleyi balonlarla süsledi. Sünnet öncesi Ahmet ile arkadaşlarını balonlarla süslenmiş araçlarımla şehir turu attıran hayırseverler, o anları ölümsüzleştirmek için kameraya da aldı.

Yıllardır sünnet olmak için hayal kurduğunu ve büyük hayalini Türk Kızılay ile gerçekleştirdiğini belirten Ahmet Eralan, “Sünnetimle ilgili bütün her isteğimi yaptılar. Arkadaşlarımla şehir turu da attık. Balonlarım da vardı. Beni çok ama çok mutlu ettiler. İyi ki Türk Kızılay’ı var” dedi. Türk Kızılay Erenler Şube Başkanı Ahmet Özgedik ise, “Henüz daha 12 yaşında iken yaşamış olduğu durumları bize iletildiğinde açıkçası arkadaşlarımız ile birlikte çok etkilendik” dedi.

Başkan Özgedik, “Cemal Süreyya’nın, ‘Ben isterim ki bulutlar ağlasın ama çocuklar ağlamasın, hiç biri öksüzlük yetimlik nedir duymasın’ satırları aklımıza geldi. Kızılay Sakarya İl Başkanımız Zahit Tiryaki başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerimiz, gönüllülerimiz ile birlikte ne yapabiliriz diye çalışma başlattık. Kendilerine her daim müteşekkir olduğumuz, bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimizin büyük destek ve katkılarıyla bu etkinliği gerçekleştirdik” diye konuştu.