Sakarya Deneyap Atölyesinde eğitim alan öğrenciler, çeşitli projelerini sunup hayata geçirmek için var güçleriyle çalışıyor

Cumhurbaşkanlığı ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde, 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı,  Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir işbirliği tesis edilmiştir. Türkiye’de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan bu 4 önemli kurumun katkıları ile Deneyap Türkiye hayata geçirilmişti.

Bir süredir Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezlerinde çalışmalarını sürdüren öğrenciler, uzman kadrolar tarafından hazırlanan öğretim programları ile atölyelerde ileri robotik, mobil uygulama ve yazılım teknolojileri, havacılık ve uzay teknolojileri, yapay zeka, siber güvenlik, nanoteknoloji ve malzeme bilimi, enerji teknolojileri gibi alanlarda çalışmalarını yürütmektedir.

Sakarya Gençlik Hizmetleri Müdürü Yavuz Çangır, ‘’Sakarya Deneyap Teknoloji Atölyesi'nde eğitim alan gençlerimizin aldıkları robotik ve kodlama eğitimindeki kazanımlarını sunacakları Deneyap Robotik ve Kodlama Proje Şenliğimiz 4-5 Aralık tarihinde Erenler Gençlik Merkezinde yapılacaktır.

4 Aralık Cumartesi günü ortaokul öğrencilerimizin, 5 Aralık Pazar günü ise Lise Öğrencilerimizin proje sunumları olacaktır. Öğrencilerimizin gruplar halinde kendi tasarladıkları, kodladıkları ve projeye döktükleri çalışmalarını sunacakları şenlik alanını ziyaret etmeye ve projeleri incelemeye tüm halkımız davetlidir.’’ diyerek davette bulundu.