Küçükesence Mahalle Muhtarı Lütfi Tetik, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile Kuzey Marmara Otoyolu'nu yapan müteahhitlere isyan etti. 

Aşırı yağıştan dolayı Mudurnu Deresi'nin taşması sonucunda Küçükesence bölgesindeki tarım arazi ve mısır tarlalarına su bastığını söyleyen Muhtar Tetik, köprüdeki settelerin kırılmasından kaynaklı bölgelerine su bastığını ifade etti.

Muhtar Tetik, "Mudurnu bölgemizi çok büyük bir şekilde su basmakta. Karayolları, yeni yapılan otoban köprüsünün kenarındaki setteleri yediğinden dolayı şuanda Mudurnu azgın bir şekilde Küçükesence bölgesine çok su getiriyor. Devlet Su İşleri ekipleri elinden geleni yapıyor ama arazi ve mısır tarlaları sular altında kaldı. Bunun eğer sorumlusu aranıyorsa Kuzey Marmara Otoyolunu yapan müteahhitlerin suçudur. Bu köprüyü 1 metre daha kaldırıp settelerimizi yemeselerdi bu kadar hasar görülmeyecekti." dedi.

Muhtar Tetik, "Şuanda hiçbir yetkili yok. Ne karayollarından var ne bir başka yerden var. Allah Devlet Su İşleri'nden razı olsun. Sabahtan beri bizimle ilgileniyorlar. Ama şuanda ekip yetersiz, araç ve malzeme gelmesi lazım. Bölgemiz şuanda su altında, Allah çiftçilerimize kolaylık versin. Bu Allah'tan gelen afet ama bunların yaptığı hatayı da biz çekiyoruz şuanda. Bu kul hatası. Bunu yetkililer duysun. İnşallah yetkililer bundan sonra tedbir alırda bu setteler yükselir bizde bu çileyi çekmeyiz. Allah yardımcımız olsun." diye konuştu.