HALK54.COM/NURETTİN ERYILMAZ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye Raylı Sistem Araçları Anonim Şirketi (TÜRESAŞ) Sakarya Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. Bakan Karaismailoğlu ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu.

KUZEY MARMARA OTOYOLU AÇILIŞI 26 ARALIK'A ERTELENDİ
Bakan Karaismailoğlu, 21 Aralık'ta bitirilmesi planlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak olan Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi olan İzmit Kavşağı ve Akyazı arasındaki 72 kilometrelik kesiminin açılış tarihinin 26 Aralık'a ertelendiğini bildirdi. 

İstanbul-Kocaeli ve Sakarya trafiğini oldukça rahatlatması beklenen ve aynı anda 4 aracın geçebileceği tünellerle dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan 400 kilometre uzunluğundaki Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, "Önümüzdeki günlerde Sakarya'ya tekrar geleceğiz. Kuzey Marmara Otoyolu'nun açılışı ayın 26'sı gibi planlandı. Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi olan İzmit ve Akyazı arasındaki 72 kilometrelik kesimin Adapazarı'ndaki törenimizle inşallah vatanımıza milletimize kazandırmış olacağız." dedi.

KAZA ORANLARI YÜZDE 80 AZALDI
Karayollarındaki 28 bin kilometrelik bölünmüş yol ağlarıyla birlikte ülkemizdeki trafiğin yüzde 85'ine hizmet verdiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, "Ülkedeki trafik hareketliliğini yüzde 69 artmasına rağmen kaza oranlarında yüzde 80'e varan iyileşmeler olmuştur. Bu şekilde ülkemiz dünyanın en kaliteli en güvenli yollarına sahip oldu. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde Sakarya'ya tekrar geleceğiz. Kuzey Marmara Otoyolu'nun açılışı ayın 26'sı gibi planlandı. Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi olan İzmit ve Akyazı arasındaki 72 kilometrelik kesimin Adapazarı'ndaki törenimizle inşallah vatanımıza milletimize kazandırmış olacağız. Böylelikle 400 kilometre uzunluğundaki Kuzey Marmara Otoyolu'nu da tamamlamış oluyoruz. Bu büyük eseri vatandaşımıza milletimize kazandırmış olacağız." dedi.