Sakarya Üniversitesi Coronovirüs tedbirleri kapsamında eğitime ara verince öğrenciler apar-topar memleketlerine gitmiş özel eşyalarını ise kaldıkları Kredi ve Yurtlar Kurumu'nunda bırakmıştı. O yurtlar daha sonra Corona tedbirleri kapsamında "Karantina Yurtları" ilan edilince binlerce öğrencinin yurtlardaki odalarında bıraktıkları özel eşyalarının akıbeti merak konusu olmuştu.

Özellikle Arifiye'de ki Şehit Kaymakam Muhammet Safitürk Erkek Öğrenci yurduna dün gece ve bir önceki gün getirilen yaklaşık 900 kişilik öğrenci ve Kamu görevlisi ile Ukrayna’dan Ro-Ro Gemisiyle Sakarya’nın Karasu ilçesi limanına getirilen 88 Türkiye vatandaşı tır şoförünün yerleştirildiği Arif Nihat Asya Kredi ve Yurtlar Kurumunda daha önceden kalan öğrencilerin özel eşyaları yurt görevlileri tarafından dolaplara takılan asma kilitler ile koruma altına alındı.

Öğrencilere ait özel eşyalar tek tek dolaplara yerleştirilerek asma kilit imkanı olmayan bazı dolapların kapakları ise vidalanarak açılmaması sağlandı. Bu sayede yapılan çalışma ile karantina yurtlarının tekrar normale dönmesi ve eğitimin başlaması ile öğrencierin özel eşyaları ile herhangi bir problem yaşanmaması amaçlanıyor. KYK Yurtları karantina süresinin sonunda dezenfekte edilerek kullanıma hazır hale getirilecek...

(Medyabar)