Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’ne Türk Polis Teşkilatı’nın 176.yıl dönümü dolayısıyla duygu dolu kompozisyon yazan Sakarya Yunus Emre Anadolu Lisesi Öğrencisi Özgün Barış Kara’yı ,Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya makamında ağırladı.

İl Emniyet Müdürlüğünde birimleri gezen Kara, KGYS salonunda telsiz anonsu ile Emniyet teşkilatının Polis haftasını kutladı. Polis Haftasına özel bir günlük polis olan Özgün Barış Kara trafik ve yunus ekipleri ile uygulama yaptı.

Trafik Uygulamasında şoförlere, "Siz veliler bizler için örneksiniz, rol modelsiniz.Lütfen seyir halinde cep telefonu kullanmayın. Emniyet kemerinizi takın. Ayrıca Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun dediği gibi “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” lütfen yayalara yol verin." dedi.

Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Sakarya Yunus Emre Anadolu Lisesi Öğrencisi Özgün Barış Kara’nın yazdığı duygu dolu mektubu okuduğunda çok duygulandığını ve  beğendiğini söyleyerek Kara’ya teşekkür etti ve çeşitli hediyeler verdi.

Özgün Barış Kara yaptığı değerlendirmede, "Bugün benim için çok özel bir gün. Polislerimizle görev yapmak çok keyifliydi ve umutamayacağım bir anım oldu. Bana bu fırsatı veren başta Sakarya İl Emniyet Müdürümüz Sayın Fatih Kaya olmak üzere tüm Emniyet Teşkilatımıza teşekkür ediyor, Polis Haftalarını kutluyorum.” dedi.