Karasu ilçesinin Kurudere Mahallesi’nden Maden Deresi’ne giden tek yol olan yaklaşık 4 kilometrelik Fırıntepe mevkii yolunun taş ocağı ve yağışlar nedeniyle kullanılamaz hale geldiğine dikkat çeken Kurudere Mahallesi sakinlerinden Şenol Bergin, “Navigasyonlar, tatilcileri bu yola yöneltiyor. Yola bırakın arabanın girmesini, patpat giremez, traktör bile devrilir” diyerek tehlikenin boyutuna vurgu yaptı.

Karasu’ya su taşıyan boru hatlarının da yıpranan yolda açığa çıktığını belirten Bergin, “Bu boru patlasa, suyun şiddeti bir aracı sürükler. Karasu dışından gelen sürücüler, navigasyon yönlendirmesiyle bu yola girerek Maden Deresi’ne gidiyor. En az 200 aracı geri çevirdik. Yol kötü ve gidilemez diye belirttik” dedi.

DOLGU ve DÜZELTME ŞART
“Maden Deresi ile övünüyoruz ama yoluna bak. Değil araba, bu yolu traktör bile kullanamaz” diyen Bergin, "Fındık sezonu da geliyor. Lastik boyu çukurlar var yolda. İşçi taşıyan araçların devrilmesi bir faciaya sebep olur. 15-20 kişinin traktör altında mı kalması lazım? O zaman mı gelip yapacaklar? Buraya en azından bir greyder istiyoruz. Dolgu yapılsa bile yeter" diyerek yetkililere seslendi.

Taş ocağını alan firmanın da yolların bozulmasında etken olduğunu söyleyen Şenol Bergin, "Karasu Belediyesi de topu taca atıyor. Durumu Milletvekili Recep Uncuoğlu’na da ilettik. İlgileneceğini söyledi ama netice alamadık. Taş ocağı yetkilileri de yollarımızı mahvetti, çekip gittiler" diye konuştu.

3 KİLOMETRESİ BÖYLE
Sadece 4 kilometrelik yolun 1 kilometresini kendi imkanlarıyla beton yola çevirdiklerini söyleyen Bergin, "3 kilometrelik bir yolumuz çok tehlikeli bir hal aldı. Bu yol can almadan yapılsın istiyoruz. Yazın sayısız ziyaretçi giriyor bu yola" ifadelerini kullandı. (TV264)