Ekipler marketlerde rutin olarak yaptığı etiket kontrollerini sıklaştırarak fiyat etiketi, raf düzeni ve satılan ürünlerin son kullanma tarihi denetimine devam ediyor. Yapılan denetimlerde raflardan örnek ürünler alarak fiyat ve gramajları kontrol edildikten sonra kasaya götürüp barkot okuması yapılıyor. Bu işlemin ardından raf ve kasadaki bilgilerin karşılaştırılması gerçekleştiriliyor ve görülen hatalar varsa tutanaklar hazırlanarak ilgili işletmelere gerekli cezai işlem uygulanıyor.

Denetimleri yakından takip ederek katılan Zabıta Müdürü Talat Kaptan, iş yerlerinin belirli periyotlarla denetlendiğini ve bu denetimlerin devam edeceğini söyledi.

Halk sağlığının korunmasına büyük önem verdiklerini dile getiren Talat Kaptan; “Özellikle miadı geçen ürünlerin tehlikesi konusunda esnaflarımızı bilgilendiriyoruz ve son kullanım tarihi geçen ürünlere el koyuyoruz. Bizim için önemli ve hassas bir konudur. Bunun yanı sıra esnaflarımıza korona virüs tedbirlerine uymaları konusunda da uyarıda bulunuyoruz. El koyduğumuz ürünlerin ise gerekli tutanaklarını tutuyor daha sonra imha ediyoruz” diye konuştu.