Marmara Bölgesi'nde Nisan ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 12,2 derece iken, bu Nisan'da 11,6 dereceye düştü.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, bu yılın sıcak geçeceğini belirterek "Küresel ölçekte 2020'nin en sıcak yıllar arasına girmesini bekliyoruz" dedi.

MARMARA'DA EN YÜKSEK SICAKLIK GEYVE'DE

Türkiye’de 1971’den beri en yüksek ortalama sıcaklık 1989 nisanında kaydedilmişti. Bu ölçümlere göre bu yıl 50 yılın en yüksek 22’inci nisan ayı yaşandı.

Geçtiğimiz ay ortalama sıcaklıklar Lüleburgaz, İpsala ve Doğubayazıt çevresinde mevsim normallerinin altında, Bodrum, Fethiye, Alanya ve Köyceğiz çevresinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti.

Marmara Bölgesi‘nde ortalama sıcaklık Lüleburgaz ve İpsala çevresinde mevsim normallerinin altında gerçekleşirken, bölgenin diğer kesimlerindeki sıcaklık mevsim normalleri civarında ölçüldü. Bölgenin nisan ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 12,2 derece iken, geçen ay 11,6 dereceye düştü. Bölgede en düşük sıcaklık sıfırın altında 3,6 derece olarak Lüleburgaz’da, en yüksek sıcaklık ise 29 derece olarak Geyve’de tespit edildi. (GEYVE.COM)