Koronavirüs ile mücadele eylem planı kapsamında birçok etkinliği iptal eden ve bu süreçte vatandaşlarla uzaktan etkinliklerle buluşan Sapanca Belediyesi, düzenlediği yarışmalarda dereceye girenleri ödüllendirmeyi ihmal etmedi. Çocukların duygu dünyalarının, hayal güçlerinin, çeşitli becerilerinin geliştirilmesi amacıyla 8-12 yaş arası çocuklara yönelik sosyal medya üzerinden düzenlenen masal yarışmasına katılımın yoğun olduğu açıklandı.

NE MUTLU Kİ BÖYLE BİR NESİLE SAHİBİZ
Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen; “Katılımlardan da görüyoruz ki çok başarılı, kabiliyetli ve bu tip etkinliklere önem veren çocuklarımız var. Her dalda bu yarışmaların çeşitliliğini arttırarak istiyoruz. Yavrularımız için hem etkinlik hem de içindeki cevherleri çıkarmalarına imkân sağlaya bilme düşüncesindeyiz. Bu yarışmamızda Sapanca içeriğini tercih ettik. Çocuklarımızın hayal dünyalarıyla Sapanca’ya çocuk gözüyle baktık. Bugün çok değerli jüri üyelerimizin değerlendirmesiyle yarışmamızda dereceye giren yavrularımıza hediyelerini takdim etmek için bir araya geldik. Kültürde ve eğitimde milli eğitimimizle, okullarımızla, çocuklarımızla, öğretmen ve velilerimizle daha inanıyorum ki yapacağımız çok proje var. İlköğretim dönemi bence çok önemli çünkü çocuklarımız ne alıyorsa bu dönemlerde alıyor. Biliyoruz ki çocukların temeline ne koyuyorsak, geleceğini o temel üzerine inşa ediyorlar. Bütün sevgi ve saygı değerleri o yaşlarda alınıyor. Ondan sonra alınanlar belki unutuluyor belki de çok kalıcı olmuyor. O nedenle çocuklarımızın bu yaşlara yönelik çalışmalarımıza ağırlık vermeye özen gösteriyoruz. Bugünde görüyoruz ki küçük yazarlarımız var ne mutlu ki böyle bir nesile sahibiz. Öz güvenli, düşünen, düşündüğünü dile getiren, kaleme döken, çevresini gözleyen, hayal kurup bugüne aktaran çocuklarımızla bir arada olmak bana gurur verdi. Bu yarışmamız için emek veren katılan tüm yavrularımızı tebrik ediyor sevgilerimi sunuyorum” dedi ve Başkan Özen, sözlerine şu şekilde devam etti: “Masal, şiir, kompozisyon, hikâye çocuklarda hayal gücü, düşünce aktarımı, gözlemleme, kimlik ve kişilik kazandırılması noktasında çok önemli bir faktör olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımızın da katılımıyla sizlerden de gelen taleplerle çeşitli etkinliklerimize devam edeceğiz” dedi.

Yarışmada dereceye girenlere Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen ve jüri üyelerinden Sapanca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Tezbiten, Sapanca İlkokulu Sınıf Öğretmeni Seyide Yaman tarafından ödülleri takdim edildi.

MERT YASİR BAYRAM 1'NCİ OLDU
1’incilik ödülü “Kaydıraktan Aşağı” masalı ile Mert Yasir Bayram’a tablet, 2’incilik ödülü “Kardeşlik Sapanca’da” masalı ile Enes Talha Bozkurt’a çeyrek altın, 3’üncülük ödülü “Defne ile Tonti” masalı ile Defne Topçu’ya gram altın, Mansiyon ödülü “Prenses Alya ve Beyaz Güvercin” masalı ile Zeynep Duru Tepe’ye kitap seti takdim edildi. Ödül töreni sonunda Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, dereceye giren masalları tek tek okudu. Öğrenciler, jüri üyeleri ve velilerle toplu hatıra fotoğrafı çekildi.