HALK54.COM/Hüseyin CUMALI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu, işin uzmanları, hatta duyarlı vatandaşlar ‘Maske takın’ demekten bıktı ama laf anlamayanlar maskesiz gezmekten ve bir o kadar laf yemekten bıkmadı. Sakarya’nın 16 ilçesinde maskesiz gezenlerin sayısı çığ gibi artarken, halkın tepkisi de bir o kadar artıyor. Adapazarı merkezde polis ve zabıta halkı uyarmaya, maske takmayanlara ceza kesmeye devam ettiği şu günlerde diğer 15 ilçede durum oldukça vahim durumda bulunuyor.

Herkesin başına bir polis, bir jandarma veya bir zabıta dikilemeyeceğini anımsatan duyarlı vatandaşlar, olayın tamamen eğitim ve bilinçle alakalı olduğuna dikkat çekti. Halk54.com haber merkezine konuşan çok sayıda vatandaş, “ Duyarlı vatandaşlar maskesini zaten takıyor. Ama duyarsız, kural tanımaz, sağlıkçıların onca verdiği emeğe saygısı olmayan, ailesi ve çevresine virüs bulaştırırım diye endişesi hiç olmayanlar maskesiz geziyor” dedi.

Tepkilerini dile getiren vatandaşlar, “Bu kural tanımazları uyarmaya kalktığınız zaman size hakaret ediyor. Polis görürse ceza uyguluyor ama görevli polislerle de tartışıyorlar. Yazık günah değil mi! Hele o sağlıkçıların aylarca verdiği mücadeleye saygısızlık değil mi! Maske takmayan kim olursa olsun hepsine yazıklar olsun” dedi.