// Emre Çatal //

Koronavirüs ile birlikte hayatımıza giren maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralları artık vatandaşın isteğine bırakılmıyor. Mart ayından bu yana yapılan çalışmalarla belli noktalara gelen ancak ‘yeni normalleşme’ adı altında kaldırılan bir çok yasakla birlikte virüs vakalarının artması ‘Maske’ takma zorunluluğunu beraberinde getirmişti.

İçişleri Bakanlığı ise 81 il valiliğine genelge gönderdi ve Kovid-19 çoğaltmasıyla birlikte denetimlerin daha da sık yapılması konusunda uyarıda bulundu. İstanbul, Ankara gibi hassas iller başta olmak üzere 81 ile gönderilen genelge ‘uyarı dönemi bitiyor ceza dönemi başlıyor” olarak yarımlandı.

22 Haziran Pazartesi gününe kadar kural ihlali yapanların uyarılıp bilgilendirilmesi istenen genelgede yarından itibaren ise maskesiz sokağa çıkanlara 900 lira idari para cezası uygulanacak. İl Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 900 lira idari para cezası kesilecek olan vatandaşları son kez uyaran yetkililer ise herkesin maske takması konusunda üzerine düşen görevi yapmasını istedi.

Bilindiği gibi Sakarya’da 25 gündür maskesiz sokağa çıkmak yasak..