YÜRÜTMEYİ DURDURMA

Sapanca’nın Kırkpınar Mahallesi’nde yapılması planlanan teleferik projesi için bölge halkı Sapanca Belediye Meclisi’ne başvuruda bulunarak 1/1000’lik planda tadilat yapılmasını istemiş, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen halkın talebini meclise taşımadan reddetmişti. Belediye Başkanı Özen’in yetkisi olmadan verdiği karar Sakarya 2.İdare Mahkemesinin proje hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermesine neden oldu.

GÖREVE ÇAĞIRDI

Kararın ardından eski Baro Başkanı Zafer Kazan yazılı bir açıklama yaparak “millete rağmen karar almayız” diyen belediye başkanları ve meclis üyelerini göreve çağırdı. Zafer Kazan’ın yaptığı yazılı açıklama şöyle; “Sapancalıların, Kırkpınarlıların yanında olduğunu söyleyen meclis üyeleri ve Sapancalıların istemediğini biz de istemeyiz diyen belediye başkanları için artık bir karar günüdür. Eğer gerçekten halkın iradesini önemsiyorlarsa, eğer gerçekten Sapancalıların taleplerini haklı görüyorlarsa, eğer gerçekten bir sermaye şirketinin değil de halkın yanında olduklarını söylüyorlarsa bu işten vazgeçmek için bir fırsattır.

HUKUKİ SORUMLULUK

Sapanca Belediye Meclisi tekrar bir oylama yapacak. İşte bu oylamada halkın yanında olanlar ile şirketin yanında olanlar apaçık ortaya çıkacaktır. Hani diyorlar ya Sapanca ve büyükşehir belediye başkanları biz de vazgeçmek istiyoruz ama hukuki sorumluluğumuz var geri dönüş zor diye, işte fırsat, mahkeme kararı gereği mecliste oylama yapıldığı için eğer Kırkpınarlıların talebi kabul edilirse hukuki sorumluluk falan hiçbir şey doğmaz bunu bilmenizi isterim. Bu önemli. Yani Sapanca belediye meclisi ve başkanı isterse bu mahkeme kararı gereği bu işi tertemiz çözebilir ve halkın yanında olduklarını gösterirler.” /HABERLİSİN