NE OLMUŞTU!

Adapazarı Belediyesi tarafından bastırılan bir kitapçı da İYİ Parti Adapazarı Belediyesi Meclis Üyeleri için ‘İYİ Parti” yerine “İP” kısaltması kullanıldı. Bu kısaltmaya tepki ise gecikmedi. İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanı Avukat Serdip Dokumacı partilerinin ‘İP” diye bir kısaltması olmadığını belirterek, “Bunu kabul etmiyoruz” açıklaması yaptı.

Siyasi kulislerde bir iki gündür süren bu gerginlik bugünkü Adapazarı Belediye Meclis Toplantısında tavan yaptı. Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu başkanlığında yapılan toplantıda İYİ Parti Meclis üyeleri “Özür bekliyoruz” dedi. Bunun üzerine Başkan Işıksu ise,” Bir yıldır beraberiz. Adapazarı için hep birlikte çalışıyoruz. Burada kürsümüzde İYİ Parti yazıyor. Adapazarı Belediyesi sitesinde İYİ Parti yazıyor. Yine stratejik planımızda İYİ Parti yazıyor” dedi.

Kitapçıkta yazan İP kısaltmasının sehven yapılan bir hata olduğunu anımsatan Başkan Işıksu,” Bu seferlik ve bir daha olmayacak bir hatadır. Böyle bir anlayışımız olsaydı hepsinde yapardık. Bundan sonra da böyle bir şey olmaz. Siyasi bir münazara ortamına çekmek istemiyorum. Bizim amacımız Adapazarı markasını ileri taşımak. Özür dileyecek bir durdum yok” dedi. Başkanın bu sözleri üzerine İYİ Partililer salonu terk ederken Başkan Işıksu; “Takdir sizin” dedi.

Belediye Hizmet binası önünde konuşan İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanı Serdip Dokumacı, "Yeni açılan mecliste böyle bir durum olmasını istemezdik. Bizim  belediye başkanından İYİ Parti'nin kısaltmalarının İP olarak kaydedilmesi nedeniyle bir özür bekledik. Bu bizim kurumsal bir hakkımızdır. Kurumsal kimliğimiz İYİ  Parti'dir. Bizim partimizin adının bir kısaltması yok. Biz bunun sehven yazıldığına inanmıyoruz. Yinede yanlışlıkla yapıldığına dair bir özür bekledik. Özür gelmeyince biz de meclisi protesto ettik. Bundan sonra İP tekimiz daha sert olacak" dedi.