Pamukova ilçesinde 46. Mühimmat Bölük Komutanlığında AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş tarafından Erbaş ve Erlere “Afet Farkındalık Eğitimi“ verildi. 

Afet ve acil durumlarda iletişimin önemine dikkat edilmesi gerektiğini anlatan İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, Afet ve acil durumlara karşı yapmamız gereken bir diğer hazırlık ise her an ihtiyaç duyabileceğimiz acil durum telefon numaralarını ve bu numaraların nasıl aranması gerektiğini öğrenmektir. Çocuklarımıza da mutlaka bu numaraları ve bu numaraların nasıl aranması gerektiğini öğretmeliyiz." dedi.

Acil durum telefon numaralarına örnek veren Kaşkaş, "112 Acil Çağrı merkezini aradığınızda; kim olduğunuzu ve hangi numaradan aradığınızı, kesin yer ve adres bilgisini,
olayın tanımını, olaydan etkilenenlerin durumunu ve sayısını mutlaka bildirin.  Bu bilgileri paylaşmadan telefonu asla kapatmayın. Acil durumlar olmadığı sürece Acil Durum Telefon Numaralarını gereksiz yere aramayın. Çocuklarınıza, acil durum telefon numaralarını gereksiz yere aranmaması gerektiğini öğretin. Bu numaraların gereksiz yere meşgul edilmesi o sırada gerçekten yardıma ihtiyaç duyan kişilere yardım edilmesini engellemektedir. Ayrıca aynı numaradan 3 kere asılsız ihbar alınması durumunda numara «kara listeye» alınmakta ve bir sonraki yardım taleplerine cevap verilmemektedir. " dedi.

Kaşkaş daha sonra Afet ve Acil Durum sonrasında yapılması gereken doğru iletişimin nasıl olması gerektiğini anlattı.