Günlerdir kar yağışıyla ilgili yapılan hava durumu uyarılarının ardından geri sayım başlarken, Sakarya beyaz örtüyle kaplanacak. 

SICAKLIK CUMARTESİ GÜNÜ ÜLKE GENELİNDE AZALIYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) tahminlerine göre, hava sıcaklıklarının bugün iç ve doğu kesimlerde artacağı, ancak Cumartesi günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak azalacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

SAKARYA'DA BU GECE ETKİLİ OLACAK
Sakaryalıların uzun bir süredir hasret kaldığı kar yağışı nihayet geliyor. Cuma günü sağanak yağışların etkili olması beklenen kentte akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve gece saatlerinden itibaren ise kar yağışıyla güne merhaba denilecek.

KAR YAĞIŞI HAYATI OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİR
Sıcaklıklar devam eden günlerde de eksi derecelerde seyredecek. Cumartesi ve Pazar da etkili olması beklenen kar yağışının, önümüzdeki hafta ortasına kadar devam edeceği ön görülüyor. İstanbul'un büyük bölümünde buzlanma ve don olayları yaşanabileceği değerlendirilirken, bu kar yağışının geçtiğimiz haftalarda yaşanan hafif kar yağışlarının aksine hayatı olumsuz etkileme ihtimali bulunuyor.

BÜYÜKŞEHİR 7/24 NÖBETTE
Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Sakarya genelinde 21 Ocak Cuma gününden itibaren kuvvetli kar yağışı beklendiği açıklamasından itibaren Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri teyakkuza geçti. 73 araç 129 kişilik ekiple hafta içinde yağan kar nedeniyle kapanan mahalle yollarını hızlı ve kararlı bir şekilde ulaşıma açan Büyükşehir YOLBAK ekipleri 7/24 şekilde kar nöbetine devam ediyor.

Ulaşım Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Sakarya genelinde etkili olması beklenen kar yağışı için tüm hazırlıklarımızı yapmış bulunuyoruz. 129 görevli karla mücadele personelimiz ve 73 farklı aracımızla görevlendirmelerimizi yaptık. 7/24 şekilde kar nöbetine başladık. Kar yağışlarını anlık olarak takip ediyoruz. Kent genelinde kar yağışının getirebileceği olumsuzluklara anında müdahale ederek vatandaşlarımızın mağduriyeti önlenecektir. Kent merkezinde ve tüm ilçelerimizde karla mücadele nöbetimiz 7/24 devam edecektir” denildi.