Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Mevsimlik Tarım İşçileri için gerekli önlemler kapsamında aileler ve çocuklara COVID-19 ve salgına karşı önlemler hakkında bilgilendirici çalışmaları yapmak ve aşılamanın önemini vurgulamak üzere eğitimler düzenliyor.

Hendek ilçesine gelen mevsimlik işçilerin sağlık ile ilgili kontrolleri, sağlık taramaları ve sağlığa uygun yaşama koşullarının sağlanması konusunda  çaba harcamanın önemine vurgu yapan sağlık personeli  bilinçlenme adına işçilerin ikamet ettikleri çadırlara ziyaretlerde bulunuyor.

Açık alanda işçilere ve çocuklarına yönelik eğitimlerde mevsimlik tarım işçilerinin sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmaları , ilçeden geri dönüşleri sonrasında da pandemik koşullarda dikkatle davranış geliştirmeleri konusu önem taşıyor.

Sağlıklı yaşam ile ilgili  davranışları içinde  pandemi başından  itibaren  sürekli vurgulanan  hijyen alışkanlığı ve maske-mesafe uygulamalarına devam etmeleri konusunda tarım işçileri bilgilendiriliyor. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık personeli  mevsimlik  işçilerin   Covid19 aşılarını yaptırmalarının önemini vurgulayarak,  bağışıklık  geliştirmeleri konusundaki çağrı ile toplumu bilgilenmeye ve  desteğe davet ediyor.