Kocaali’de dört yıldır yürütülen mevsimlik tarım işçilerine yönelik izlem, denetim ve eğitimler pandemi döneminde daha kapsamlı ve tedbirli olarak yürütülüyor. Kocaali Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, Sağlık Bakanlığı’nın ilgili genelgesi ve Kocaali Kaymakamlığı Hıfzısıhha Kurul Kararları gereğince 2Pandemi Döneminde Mevsimlik Tarım İşçilerinin Korunmasına Yönelik Alınacak Önlemler” listesinde belirtilen hususlar görevli personeller tarafından hassasiyetle ve büyük bir özveriyle uygulanıyor.

İlçeye giriş yapan işçiler Toplum Sağlığı Merkezi’nin bahçesinde karşılanarak kayıtları alınırken, Covit-19 uyumlu semptom sorgulaması ve ateş ölçümü yapılıyor. TSM personeli tarafından, işçilere sosyal mesafe kuralı, kapalı ve açık alanlarda maske takmanın önemi, kişisel hijyen, el yıkama ve enfeksiyon kontrol önlemleri konularında yapılan eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının ardından işveren ve işçi sorumlularına Hıfzısıhha Kurul Kararları tebliğ edilerek işçiler İlçe Tarım Müdürlüğüne yönlendiriliyor.

Kocaali Toplum Sağlığı Merkezi çevre sağlığı birimi tarafından konaklayacakları yaşam alanlarında bulunan yeterli içme suyu, sosyal mesafe uygunluğu, tuvalet, kanalizasyon, gıda ve temizlik malzemeleri denetlenerek gerekli düzenlemeler yapılıyor ve aksaklıklar ilgili kurumlara rapor ediliyor. İlk kontrolü takip eden 5/14 gün periyotlarda işçiler yaşam alanlarında ilçe jandarma komutanlığı eşliğinde ziyaret edilerek ateş ölçümü, semptom sorgulaması ve izlemleri gerçekleştiriliyor. Kocaali Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Muhtarlar iş birliği ile başarılı bir şekilde yürütülen çalışmalar devam ediyor. Temmuz ayı boyunca Kocaali’ye gelen ve Kocaali Toplum Sağlığı Merkezi tarafından hizmet verilen işçi sayısı 1100’ü buldu.