TÜM ŞEHİR SEFERBER

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen ve 35 kişinin hayatını kaybettiği 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında bölgeye yardım ulaştırmak amacıyla tüm şehir seferber oldu. Birçok kamu ve kuruluşunun yardımının yanı sıra çevre illerdeki vatandaşlar da deprem bölgesi için seferber olurken, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Elazığ’daki depremzedelere yardım ulaştırabilmek için Demokrasi Meydanına TIR konumlandırıldı. Meydandaki TIR’ı gören vatandaşlarda kayıtsız kalmadı.

ARTARAK DEVAM EDİYOR

Demokrasi Meydanına kurulan ve bölgedeki depremzedelere ulaştırılacak yardım TIR’ına çok sayıda vatandaş kıyafet, ayakkabı, battaniye, ısıtıcı, hijyen ürünleri ve bebek bezi gibi temel ihtiyaçlarını karşılamaları için gün boyu belirlenen noktadaki TIR’a getiren vatandaşlar Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Zabıta ekiplerince TIR’a yükleniyor. Yardım TIR’ın yola çıkması için dolması gerekiyor.

TEZGAHINDAKİ ÇORAPLARI VERDİ

Eşinin rahatsız olduğunu geçimini sağlamak için sokakta yara bandı ve çorap satan Cemile Demir, tezgahında ki çorapları bölgedeki depremzedelere ulaştırabilmek için yardım TIR’ına verdi.