“İktidar başından beri nasıl bir tehlike ile karşı karşıya kaldığımızı anlayamadığı kanaatindeyim. Eğer bu konuyu ciddi manada aralarında müzakere etmiş olsalar az da olsa muhalefetin, muhalefeti hadi bir kenara bırak, iş çevrelerinin, esnafın, çiftçinin, tüccarın, sanayicinin bir de işsizin sıkıntılarına, taleplerine kulak vermiş olsalardı bugün daha farklı tedbirler alma ihtiyacı duyarlardı. Yani vatandaşın ekonomiye olan güveni giderek kayboluyor.” diye konuştu.

“KONUT SEKTÖRÜ HİÇBİR ÜLKEDE EKONOMİYİ DÜZE ÇIKARMAZ”

“Problemi ertelemek, çözmek değildir” diyerek yazılı basın açıklamasına devam eden Abay, iktidarın ekonomi denilince aklına sadece inşaatın geldiğini belirterek, “İnşaatı hep ekonominin temeline oturtmuş. Beton, demir... Zannediyor ki bu alandaki istihdam işsizlik problemimizi çözer. Bu sahadaki canlılık ekonomiye canlılık katar, elbette.. Ama dünyanın hiçbir yerinde konut sektörü o ülkenin ekonomisini düze çıkarmaya yetmez. Hala gündemlerinde çiftçi yok, hala gündemlerinde esnaf yok, hala gündemlerinde sanayici yok. Onlar olmadığı sürece Türkiye ekonomisinin düze çıkma ihtimali yok.” şeklinde konuştu.

HÜKÜMET EKONOMİK PROBLEMLERİ ÇÖZME ÖZELLİĞİNİ KAYBETMİŞ

İktidarın problem çözme özelliğini kaybetmiş gibi gözüktüğüne vurgu yapan Abay, basın açıklamasının sonunda şöyle dedi “Ekonomiye çok acil bir şekilde el atması icap ederken, hala kredi ve bazı imkanları belli merciler destek verecek şekilde harekete geçirmeye çalışıyor. Destek paketi diye ortaya atılan hiçbir paketin bugün ülkemizin içinde bulunduğu krizi önleyemeyeceği, tam tersine milletimizin sırtına bir yük olacağı açık olarak görülüyor. Herkes biliyor ki bu durum daha fazla böyle devam edemez. Anlaşılan o ki iktidar ekonomiyi 2002’de bugünkü ortağı MHP’den devraldığı şekilde MHP ile birlikte devredecek.” dedi.