Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, Fransa’dan İstanbul’a gelen vatandaşları karantina alanına taşıyan otobüsün polis tarafından durdurularak bir kadın yolcunun otobüsten indirilmesi olayına tepki gösterdi

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Bülbül, olayın görüntülerinin sosyal medyadan hızla ülke gündemine taşındığını ifade ederek şunları söyledi:

“Bir hanımefendi bu otobüsten tek başına indirilip, bir polis aracına bindiriliyor ve oradaki bütün yolcuların büyük bir panik hâlinde, büyük bir kızgınlıkla arkasından söylemedikleri laf kalmıyor. Hükûmetimiz de hemen bu konuya müdahil oluyor. İçişleri Bakanı açıklama yapıyor: “Hadise soruşturuluyor. Sorumlular için gereği yapılıyor.” diyor ve arkasından bu hanımefendinin karantinaya alındığı bilgisi de kamuoyuyla paylaşılıyor. Tabii, tedbirlerin alınması, bunun takip edilmesi güzel; bu noktada teşekkür ediyoruz. Ancak bu hadiseler, yaşanmaması gereken hadiseler.

MOTİVASYONU KIRAR, ZEDELER

Toplumca tam manasıyla motive olduğumuz, tam manasıyla konsantre olduğumuz bir anda, devletimizin de çok büyük bir seferberlik hâlinde büyük bir mücadele verdiği, Sağlık Bakanımızı her akşam görüyoruz, gördüğümüz zaman üzülüyoruz, gözleri kan çanağına dönmüş; herhâlde uyku noktasında gözüne uyku girecek bir durum yok. Meselelerin takibinden dolayı böyle bir mücadele içerisinde. Diğer bakanlarımız da aynı şekilde. Şimdi, bu kadar emek verilirken bir kişinin vermiş olduğu, bir hadsizin vermiş olduğu kanuna aykırı emir sebebiyle, oradaki bir uygulama nedeniyle bütün Türkiye’nin motivasyonunun kırılması, devletimizin almış olduğu tedbirleri, milletimizin dikkatini zedeleyecek nitelikte bu tür gelişmelerin yaşanması bizleri derinden sarsmaktadır ve üzmektedir.

O KÜSTAHA DA GEREKEN YAPILMALI

Karantina tedbirlerinin dışında, hukuka aykırı olarak faaliyette bulunanlara ilişkin cumhuriyet savcılıkları tarafından soruşturma başlatıldığını da öğrenmiş bulunuyoruz, bunu da memnuniyetle karşılıyoruz. Bu emekler zayi edilecek türden emekler değildir, bu karantina tedbirlerinde yaşanabilecek sapmaların bedeli hepimiz için çok ağır olabilir. Karantina tedbirleri dışında hareket edilmesine sebep olan talimatı veren kimse bunun bedelini ödemek zorundadır. Milletimizin güvenini sarsmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu arada, otobüsten inerken arkasından “Lanet olası Türk polisi.” diyen o küstaha, o hadsize de gereken neyse onun da yapılması gerekiyor."