Makina Mühendisleri Odası Sakarya Yürütme Kurulu Başkanı Aydın, Ada Treni seferleriyle ilgili yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Bilindiği üzere TMMOB olarak 9 Şubat 2021 tarihinde kamusal fayda açısından önemini belirterek Ada Ekspresi seferlerinin yeniden başlatılması gerekliliğini kamuoyu ile paylaştık ve eş zamanlı olarak TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü’ne bu talebimizi ilettik. Sakarya ve Kocaeli halkının da destek verdiği talebimize,ilgili kurum tarafından ‘’yeniden normalleşme kurallarının güncellenmesi ile anahat ve bölgesel trenlerimizde belirlenen sağlık kurallarına uygun olarak hizmet verileceği’’ şeklinde yanıt verildi.

Basında yer alan ve yetkililerin açıklamalarına yer verilen haberlere göre Pandemi gerekçesiyle 30.03.2020 tarihinden itibaren seferleri durdurulan Adapazarı Ekspresinin, 20 Mart 2021 tarihinden itibaren günde karşılıklı 3 sefer yapacak şekilde yeniden başlatılacağı bilgisi yer almaktadır.

Yeterli olmamakla birlikte Ada Ekspresi seferlerinin kısmen de olsa 20 Mart 2021 tarihinde başlatılacak olması taleplerimizin haklılığını bir kez daha göstermiştir.

Talebimizi tekrarlıyoruz:Gerek Kocaeli ve Sakarya halkının, gerekse TMMOB'nin Kocaeli ve Sakarya Birimlerinin Daha öncede talep ettiğimiz üzere, Adapazarı Ekspresinin 2012 öncesinde olduğu gibi, o dönemlerde açık olan tüm durakların hizmete açılması sağlanarak herbiri en az 7 vagondan oluşan trenlerin günde en az 24 sefer yapmasıdır.

TMMOB olarak kamusal menfaati gözetmek ve halkımızın güvenli, konforlu ve ekonomik ulaşım hakkından yararlanmasını sağlamak adına Ada Ekspresi tren seferlerinin başlatılması ve etkin şekilde sürdürülmesi konusundaki talebimizin takibini yapacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."