// Adnan Turgay Özbalkan //  

Koronavirüs ile birlikte insanoğlunun hayat yaşam şekli değişti. Eskiden kalabalık ortamlarda tatillerini geçirenler artık sessiz sakin yerleri tercih ediyor. Kalabalıkta alışveriş yerine internet ortamından alışveriş patlaması var. Araçla yapılan geziler yerine bisiklet ve motosiklet tercih edilir hale geldi. Bunlar gibi örnekler çığ gibi büyürken günümüzde bisiklet ve motosiklet kullanımı buna paralel ilerledi. 

Açık havada yakın yerlere gitmek isteyenlerin tercihi olan bisiklet kullanımı beraberinde sağlıklı yaşamın kapısını da aralarken, biraz daha uzağa gitmek isteyenlerin tercihi ise motosiklet oldu. Motosiklet kullanımının yaygınlaştığı günümüzde bu sektördeki hareketlilikte bütün yönleriyle artıyor.

Parça satışı, servis, motosiklet giyim ve aksesuarlarının yanı sıra tamir sektöründeki hareketlilik beraberinde artık randevu sistemini getirdi. Eskiden “Usta şuna bir bak” ile biten işler artık “Alo randevu istiyorum” sistemine döndü. İşlerinin yoğunluğundan şikaletçi olmayan esnaf ise “Günümüzde işleri duran bir çok esnafa göre bizim işlerimiz gayet iyi, şükürler olsun” dedi.