1916 yılında kurulan ve Türkiye’nin en köklü gençlik hareketi olan Milli Türk Talebe Birliği (MTTB)’de görev değişikliği yaşandı. Yapılan değişiklikle MTTB Sakarya Teşkilatının yeni Başkanı Hüseyin Yetkiner oldu.

BAYRAK DEĞİŞİMİ

MTTB Genel Merkezinde gerçekleşen görev değişikliği programına AK Parti Kayseri Milletvekili ve MTTB Genel Başkanı Dr. İsmail Emrah Karayel’in yanı sıra, MTTB Kurucu Genel Başkanı Taha Enes Şener, MTTB Kurucu Yönetim Kurulu Üyeleri, MTTB Genel Merkez Yöneticileri ve İl Başkanları katıldı. Genel Başkan Karayel görevi devreden Berkan Çiftçi’ye teşekkür ederek plaket verdi. Kurucu Genel Başkanı Taha Enes Şener ise yeni Başkan Hüseyin Yetkiner’e görevinde başarılar dileyerek Teşkilat rozetini hediye etti.

BU GÜZEL MİRASI YAŞATMA GAYRETİNDE OLACAĞIZ

Görevi devreden Berkan Çiftçi yaptığı konuşmada, “2019 Yılından bu yana gururla yürüttüğüm Milli Türk Talebe Birliği Sakarya İl Başkanlığı görevini bugün benimle uzun yıllardır yol arkadaşlığı yapan Hüseyin Yetkiner ve ekibine emanet ediyorum. Kıymetli bir dostuma bu ağır ama bir o kadar da kıymetli görevi teslim etmenin mutluluğu içerisindeyim. Ortaöğretim öğrencisiyken tanıştığım ve her kademesinde görev aldığım Milli Türk Talebe Birliği ailesindeki hizmetlerimize bundan sonra Eskimez MTTB’li sıfatıyla devam edecek olmanın sevincini yaşıyorum. Şahsım ve ekibim için hayatımız boyunca unutulmayacak her duyguyu kapsayan eşsiz anların, tecrübelerin ve olayların olduğu bu dönem için 105 Yıllık tarihi olan ve öğrencilerin elinde filizlenen Milli Türk Talebe Birliği ailesine bizlere böylesine güzel bir süreç yaşatmasından dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da hizmet edeceğimiz her alanda MTTB’li olmanın ağırlığını taşıyacak ve bu güzel mirası yaşatma gayreti içerisinde olacağız” dedi.

YARININ TÜRKİYE’SİNİ İNŞA EDECEĞİZ

2016 yılından beridir teşkilat bünyesinde çeşitli görevlerde bulunduğunu belirten MTTB Sakarya İl Başkanı Hüseyin Yetkiner, “Milli Türk Talebe Birliği bugünün Türkiye’sini inşa edenleri tek tek bünyesinden çıkardığı 105 yıllık tarihi olan bir ocaktır. Böylesine değerli bir tarihe sahip olan bir teşkilatın ferdi olmaktan her zaman gurur duydum. Şimdi ise Milli Türk Talebe Birliği Sakarya İl Başkanlığı görevini üstlenmenin mutluluğunu yaşamaktayım. Gençliğin öneminin hiç olmadığı kadar daha fazla vurgulandığı bu dönemlerde yükümüzün farkındayım. Allah’ın izniyle bu yükün altından kalkacak buradan aldığımız bayrağı daha yükseğe taşıyacağız. Milli Türk Talebe Birliği mensubu talebe kardeşlerimizin eğitim dönemlerini yapacağımız programlar ve çalışmalar ile daha verimli hale getirecek ve yarının Türkiye’sini şimdiden inşa edeceğiz. Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Teşkilatına kazandırdıklarından ve çalışmalarından dolayı dava arkadaşım Berkan Çitçi’den Allah razı olsun. Kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.