Sakarya Genç Girişimciler ve İşadamları Derneği Başkanı Zafer Bekdemir,  98'nci kuruluş yıldönümününde Cumhuriyet Bayramını kutladı. Başkan Bekdemir’in mucize vurgusu yaptığı açıklamasının tamamı şöyle;

“ Cumhuriyetin ilanı, kurtuluş mücadelesinin Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde askeri ve siyasi alanda zafere ulaşmasının bir neticesidir. Cumhuriyetimizi ayakta tutan tek kuvvet hiç şüphesiz ki milletin kendisidir. Cumhuriyet, milletimizin tarihindeki en önemli gurur tablolarından biridir. Cumhuriyet; işgalin, yokluğun, yıkılmışlığın ardından yok olmak üzereyken yüce milletimizin köklerinden aldığı güç ve inançla yeniden filizlenmesinin, serpilip ulu bir çınar olmasının kısacası mucizenin başlangıcı olmuştur”

“DAHA ÇOK ÇALIŞMAK DAHA ÇOK ÜRETMEK”

“Kurtuluş Savaşı’nda verilen kahramanca mücadelenin ardından ilan edilen Cumhuriyet, milletimiz için yeniden dirilişin simgesidir. O günlerde ecdadımızın ortaya koyduğu birlik, azim ve kararlılık bugünlerde daha kararlı, özgüveni yüksek bir toplumun yol haritası olmuştur. Millet iradesinin yönetime dâhil olduğu önemli bir gün olan 29 Ekim’de Cumhuriyeti her geçen gün ileri taşımanın kıvancını bir kez daha yaşıyoruz. Yarınların daha güçlü, daha huzurlu Türkiye’sini elbirliğiyle inşa edebilmek için bizlere düşen en önemli görev; daha çok çalışmak ve daha çok üretmek özellikle birlik ve beraberliğimizi korumaktan geçmektedir”

BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

“Bu duygu ve düşüncelerle, başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklâl kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Sakaryalı hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum”