Kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette görev yapan özel güvenlik görevlilerinin kamu hastaneleri, eğitim kurumları, havalimanları, alışveriş merkezleri, park ve bahçeler ile toplu taşıma araçlarında olmak üzere görev yaptıkları tüm alanlarda, amacına uygun güvenlik hizmeti sunulmasını sağlamak amacıyla genel kolluk ile birlikte olay meydana gelmeden suçu önlemek, meydana gelen olaylara gerekli müdahaleyi yapmak, olay yeri delillerini mühafaza ederek genel kolluğa teslim etmek üzere hazırlanan “Genel Kolluk, Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyon Projesi (KAAN ) ilimizde de 07.02.2020 tarihinden itibaren uygulanmaya başlandığı biliniyor.

Bu kapsamda projeye dahil edilen özel güvenlik görevlilerinin özverili çalışmaları neticesinde çok olumlu neticeler alındı.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenliği Salonunda yapılan toplantıya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Emniyet Müdür Yardımcıları ve çeşitli kurumlarda görev yapan özel güvenlik görevlileri katıldı.

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya yaptığı konuşmada, "Çok değerli özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımız gününüz kutlu olsun. 26 Haziran 2004’de 5188 sayılı yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte özel güvenlik teşkilatı, ülke güvenliğimize ciddi güvenlik hizmeti vermek maksatıyla faaliyete geçmiştir. Biz  sizi kendi meslektaşlarımız,  güvenlik hizmetlerimizin kılcal damarları, gören görümüz işiten kulağımız olarak görüyoruz. Genel Kolluk, Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyon Projesi (KAAN ) ile projeye dahil edilen özel güvenlik görevlilerinin özverili çalışmaları neticesinde çok olumlu neticeler alındı. Bunlar bizleri gururlandırıyor. Biz bu kenetlenmemizi birliğimizi, bütünlüğümüzü sağladığımız taktirde şehrimizi, ülkemizi daha yaşanabilir, daha huzurlu daha güvenli bir yer haline getiririz. İnsanların mutluluğu bizim mutluluğumuz, Sakarya’nın gururu bizim gururumuzdur. Ben bu duygularla tekrardan özel güvenlik gününüzü kutluyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.” dedi.

Toplantı sonrasında, Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, KAAN Projesi kapsamında başarı gösteren özel güvenlik görevlilerine  “Teşekkür Belgesi” takdim etti.