AKÜLÜ SANDALYE

CHP Serdivan Kadın Kolları Başkanı Senem Yıldırım, Şehnaz Barutçu, Alev Nalan Akıncı, Nebahat Keten, Lale Alanlar, Sevil Şen, Nazife Kıroğlu ile birlikte Mahammed Seçkin ve ailesi ile görüntülü konuşma gerçekleştirdi. Muhammed, yürüyemeyen bir engelli olarak büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, “Yollar, kaldırımlar, birçok kamu kurumu binaları engellilere göre yapılmış değil. Sokağa çıktığımızda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Birçok işimizi tek başımıza halledemiyoruz” diyerek serzenişte bulunurken, en büyük hayalinin ise akülü sandalye olduğunu söyledi.

“SABIRLI VE SEVGİ DOLU OLMALILAR”

Engelli çocuklara ders veren öğretmenlerin sabırlı ve sevgi dolu olmaları gerektiğini de söyleyen Muhammed, “Bizler zaten sevgiye muhtaç olan insanlarız. Hayatımız oldukça zor. Bu yüzden ilgi, şevkat ve sevgiye ihtiyacımız var. Bize kimse acımasın, sadece bizi anlasın, bize sevgiyle yaklaşsın. Bazı öğretmenler bize bu şekilde yaklaşmıyor” dedi. Mahammed’in annesi ise en büyük korkusunu kendisine bir şey olması halinde çocuğuna bakacak kimsenin olmaması. O nedenle engelli haklarını genişletilmesini istedi.

MUTLU OLDU

Muhammed, CHP Kadın Kolları aracılığı ile hayırsever bir vatandaş tarafından alınan tekerlekli sandalyenin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyerek, teşekkür etti. CHP Serdivan Kadın Kolları Başkanı Senem Yıldırım, en kısa zamanda Muhammed’i hayali olan akülü sandalyeye kavuşması içinde ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.