60 İLİ GEZDİM

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. SGC Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyaret sırasında konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partileşme sürecinde 60 ili kapsayan bir yurt gezisi gerçekleştirdiğini anlattı. İnce, bu gezileri sırasında ekonomik sıkıntıların vatandaşlar üzerinde olumsuz etkilerini tespit ettiklerini anlatırken, “Sokakta, çarşıda gezerken artan fakirliği çok net görebiliyorsunuz” dedi.

HALKIN İLGİSİ BİZE GÜÇ VERİYOR

Muharrem İnce, iktidar partisinin hızla oy kaybetmesine rağmen mevcut siyasi partilerin oylarının artmadığını belirtirken “Biz burada bir sorun olduğunu düşünüyoruz. Muhalefetin milletin beklentilerine cevap veremediğine inanıyoruz. Memleket Partisi bu yüzden var. Bir an önce örgütlenmemizi tamamlayıp Eylül ayında Genel Kurulumuzu yaparak seçimlere hazır hale gelmek istiyoruz. Halkımızın bize olan ilgisi, bize büyük güç veriyor” şeklinde konuştu.

MATUR SORUNLARI ANLATTI

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sezai Matur Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye Sakarya'nın ve basının sorunlarını anlattı. Matur, Sakarya'nın 17 Ağustos depremin yaşamış tüm yapılarının yeni bir depremde yıkılma riskinin yüksek olduğunu belirterek kentin depreme hazır olmadığını belirtti. Matur basın mensuplarının yıpranma hakkıyla ve internet basınıyla ilgili beklenen yasal düzenlemelerin gecikmesinin basın çalışanlarını mağdur ettiğini anlattı. SGC Başkanı Sezai Matur, İnce'ye SGC tarafından hazırlanan Sakarya Basının Sorunları ve Çözüm Önerileri Raporu ile TGF tarafından hazırlanan Yerel Medya Raporu'nu takdim etti.