Türk Sağlık-Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz , Bakanlık yetkilileri ile yaptığı her görüşmede döner sermayeleri gündeme getirerek sistemin yeniden revize edilmesi ve çalışanların sistemin merkezine alınmasını istemişti. Bu anlamda dikkat çektiğimiz bir başka husus ise döner sermaye yönetmeliği ile ilgili düzenleme yapılırken mutlaka sosyal taraflarla bu işin yapılmasının gerekliliği olmuştu.

Korkmaz, ''Sendikaların bu işin mutfağında olmasını zaruri gördüğümüzü ifade etmiştik. Çünkü bakanlık tarafından tek başına yapılan düzenlemeler ne yazık ki fiyasko ile sonuçlanmaktadır. Bunun son örneğini yıpranma payında görmüştük. 5 yıla bir yıl olarak verilecek yıpranma payında sosyal taraflardan kaçırılan düzenleme fiilen 9 yıla 1 yıl olarak hayata geçmiş, bazı meslek mensupları dışarıda kalmış, geçmişi kapsamadığında çalışana hiçbir faydası olmamıştı. Biz böyle mücadele verirken yetkiliyim diye ortada gezen malum-sen ise müjde işinden vazgeçmemiştir.

Yıpranma payı ile alakalı yine bir toplantıda müjde vermiş, kazandık, biz yaptık naraları atmışlardır. Ne yazık ki döner sermaye yönetmeliğinde tarih bir kez daha tekerrür etti. Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen toplantısında Bakan yardımcısının sözleri müjde olarak verildi. Ortalık ayağa kaldırıldı, yaparsa sağlık-sen yapar gibi afişler hazırlandı. Bakan yardımcısı yönetmelik çıkacak dediğinde, alkış tutmak yerine niçin sosyal tarafları bu işin içine dahil etmediniz deselerdi hayırlı bir iş yapmış olurlardı ama yapmadılar. Sonuçta yıpranma payındaki gibi yine hüsran oldu.

Çalışanın beklentisini karşılamaktan fersah fersah uzak, temel taleplerin görmezden gelindiği, emeğin ve alın terinin yok edildiği, adaletsizliğin arttırıldığı yeni bir düzenleme ile karşılaştık. En az bu yönetmeliği hazırlayanlar kadar herşeye alkış tutanlarda bu işin sorumlusudur. Burada sağlık çalışanları da düşünmelidir

Ne diyor İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy

“Geçmişten adam hisse kaparmış... Ne masal şey!

Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi?

"Tarih"i "tekerrür" diye tarif ediyorlar;

Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?

Sağlık çalışanları bu Müjde-Sen’in yaptıklarını artık görmeli ve gereğini yapmalı. Çünkü bunlara tahammül ettikçe kayıpları daha da artacaktır. Bunların her 14 Mart öncesi açıkladıkları ve fos çıkan müjdeleri ile çalışanlar hep kaybetmektedirler.

Peki bundan sonra ne olacak sorusu ortada durmaktadır. Biz Türk sağlık-Sen olarak mücadelemize devam edeceğiz. Yönetmelik yayınlandığı gün ilan ettiğimiz gibi yönetmeliğin yürürlük tarihi olan 1 Nisana kadar düzenlemeler revize edilmeli ve tüm çalışanların döner sermayeleri yükseltilmelidir. Bu konuda girişimlerde bulunuyoruz. Çalışanın hak ve hukuku için mücadelemizi sürdüreceğiz. Müjde verip ortadan kaybolanlardan değil adam gibi hak için dik duranlardanız. Bu konuda yaşanacak her yeni gelişmeden de çalışanları bilgilendireceğiz'' dedi.