MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun ve Yönetim Kurulu Üyelerinin Haftalık Olağan Yönetim Kuruluna katılan Genel Başkan Abdurrahman Kaan hem Yönetim Kurulu üyelerinin sorularını cevapladı hem de gündemi değerlendirdiler.

Toplantıda COVID-19 salgını sürecindeki açıklanan destek paketini, alınan tedbirler ve güncel ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeler hakkında uzun uzadıya değerlendirmelerde bulunan Abdurrahman Kaan, “Artık ekonominin temel unsuru İnternet alışverişleri. Bu süreçte kargo firmaları ve büyük ölçekli e-ticaret yapan internet siteleri başı çekiyor. Bazı ürünlerde satış patlamaları var. Örneğin benim hiç tahmin etmediklerimden biri saç boyası, salgın süresince %1200 artmış durumda. Gördük ki sanal mağazası olan, dijitale yatırım yapan firmalarımız büyük bir avantaja kavuştu. Her zaman söylediğimiz Yüksek Ahlak, Yüksek Teknoloji mottosu yine ne kadar önemli olduğunu kanıtladı.” Cümlelerine yer verdi.

Sakarya hakkında da konuşan Kaan, “Sakarya’nın ve Türkiye’nin bu süreçte önemli bir rol oynayacağı düşüncesindeyim. Pandemi sürecinde Dünya’nın merkezinde olan Türkiye ile Türkiye’nin kilit bir konuma sahip Sakarya’sına büyük işler düşüyor. Sakarya şehri konumu bakımından ticaret yapabilmek için büyük bir avantaja sahip.” Dedi.

Konu hakkında düşüncelerini dile getiren MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun, “Bizler MÜSİAD Sakarya olarak bu pandemi sürecinde halkımıza desteklerimizi ve faaliyetlerimizi arttırdık. Geçtiğimiz yıl da yapmış olduğumuz Zimem Defteri uygulamasının bu yıl daha çok geliştirerek çok daha fazla kişiye ulaştık. Önümüzdeki 22 Mayıs Cuma günü de başta üyelerimizi ve halkımızı saat 21.30’da Demokrasi Meydanı’na Kızılay ile ortaklaşa yapacağımız Kan Bağışı Kampanyamıza bekliyoruz. MÜSİAD olarak her zaman “Nasıl daha fazla faydalı olabiliriz?” sorusuna cevap arıyoruz. Unutmamalıyız ki güçlü olmamız için birlik olmamız gereklidir. Omuz omuza savaşarak bu pandemiden kurtulacağımızı ve normale döneceğimizi biliyorum. Bugün düşenleri kaldırmazsak, yarın hepimiz de düşebiliriz.” Cümlelerine yer verdi.

Toplantıya ayrıca Yerel Üst Kurul Başkanı Ahmet Şekerli, Sakarya Şubesi’nden Sorumlu Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Yetkin, Yerel Üst Kurul Komite Üyesi Çağlar Aslan ve Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Abalı katıldı. Saatler süren toplantı en yakın sürede bir sonrakini yapma sözüyle birlikte sona erdi.