Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi Akıllı Şehirler ve Kentsel Dönüşüm Komitesi Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ak, MÜSİAD Sakarya Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Mustafa Deverenli, Sakarya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferruh Tuzcuoğlu, Sakarya Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Utkucu, SATSO Mühendislik ve Mimarlık Komite Başkanı İlker Ergül, Komite Başkanı Daim Yapı Firma Sahibi Ahmet Cihan ve Kentsel Dönüşüm Yüksek Lisans Mezunları ile birlikte ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Açılış ve selamlama konuşmasını gerçekleştiren Akıllı Şehirler ve Kentsel Dönüşüm Komite Başkanı Ahmet Cihan;

 “Öncelikle hepinizi burada görmekten büyük mutluluk duydum. Bizler MÜSİAD olarak şehrimizin ve ülkemizin en büyük sorunu olan depremlerin çözüm yollarını arama ve uygulamaya geçilebilmesi adına belediyelerimize veya devletimize raporlarımızı sunmak için bir araya gelmek istedik. Şehrimizde ve ülkemizde depreme dayanıksız birçok bina var ve onların en kısa zaman içinde kentsel dönüşüme alınması gerekiyor.

-Bunu nasıl yapabiliriz?

-Kanunlar gerekli rahatlığı sağlıyor mu?

-Vatandaşlarımızın evlerini, ofislerini kentsel dönüşüme aldırabilmesi için gerekli imkanlar sağlanıyor mu?

-Nasıl bir kolaylık yapılabilir? Gibi birçok sorunun cevabını bulabilmek adına birlikte çalışmamız gerekiyor.

Burada mimarlık, inşaat, deprem ve kentsel dönüşüm alanlarında uzman bir heyet oluşturmuş olmamızın, bizleri nihai sonuca ve en doğru kararlara ulaştıracağına inancım sonsuz. Umarım başta şehrimiz olmak üzere ülkemiz için hızlı ve verimli adımlar atılmasını sağlarız.” cümlelerine yer verdi.

MÜSİAD Sakarya Başkanı İsmail Filizfidanoğlu ise, “MÜSİAD her zaman olduğu gibi öncü olmanın ve halkın sorunlarıyla ilgilenmenin bir yolunu arıyor. Akıllı Şehirler ve Kentsel Dönüşüm Komitesi de şehrimizin en büyük sıkıntılarından biri olan deprem riskini azaltmanın, mümkünse sıfıra indirmenin yollarını arayacak. Bulduğumuz çözümleri Genel Merkezimiz veya Sakarya Büyükşehir Belediyemiz aracılığıyla devletimize iletmeye çalışacağız. Gelecek nesillere daha güvenli bir Sakarya ve deprem korkusu olmadan yaşama hissi vermek istiyoruz. Depremlerin bizden daha sık olduğu Japonya’dan, Amerika’dan veriler alıp, ülkemize uyarlamanın yollarını arayacağız. Gerekli önlemleri alırsak deprem öldürmez, bunu biliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Program komite üyelerinin tanışmaları ve düşüncelerini dile getirmeleriyle devam etti. Bir binanın inşaatı hakkında söz sahibi olan paydaşların bir araya gelmesiyle oluşan komitenin ilk toplantısında geniş bir çerçevede durum değerlendirmesi yapıldı. 2 saati aşkın süren toplantı toplu fotoğraf çekimiyle birlikte son buldu.