Koronavirüs salgını tüm dünyada yayılmaya ve vaka artışları giderek artmaya devam ederken, İngiltere'den gelen virüsün yeni mutasyonuyla daha bulaşıcı hale geldiği  bir anda gündeme bomba gibi düştü.

İngiltere'de ortaya çıkan yeni mutasyonla ilgili kapsamlı araştırma başlatıldı ve Avrupa Hastalık Kontrol Merkezince yayımlanan raporda mutasyona uğrayan koronavirüse şimdilik "SARS-CoV-2 VUI 202012/01" ismi verildiği belirtildi.

İngiltere'de koronavirüsün mutasyonu uğradığı tespit edilmesiyle beraber Türkiye'de alarma geçildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Danimarka, Hollanda, Güney Afrika ve İngiltere'den Türkiye'ye uçuşların geçici süreyle durdurulduğunu açıkladı.

15 KİŞİ İNGİLTERE'DEN SAKARYA'YA GELMİŞ
Yaşanan bu gelişmelerin ardından harekete geçen Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü, mutasyon tespiti sonrası İngiltere'den Sakarya'ya gelen kişilerin tespiti için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda son bir hafta içerisinde 15 kişinin İngiltere'den Sakarya'ya geldiği tespit edildi.

Görevli ekiplerce telefonla aranarak test için hastaneye gelmesi gerektiği belirtilen 15 kişiye Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (SEAH) test yapıldı. Mutasyona uğramış virüs olma ihtimaline karşı test yapılan 15 kişinin test sonuçları çıkana kadar aileleriyle birlikte karantina altında kalacağı bildirildi.