Adapazarı’nın işlek sokaklarından biri olan Değirmenhan Sokakta Adapazarı Belediyesi alt ve üst yapıda çalışma başlattı. Sokağın çehresini değiştiren çalışma esnaf ve vatandaşlar tarafından takdirle karşılanırken, sokakta araç parkı için yapılan cep sıkıntı yaşanmasına neden oldu. Sokakta yapılan araç parkı için yapılan cep, işyerlerinin giriş kapılarına 50 santim kadar araçların yanaşmasına neden oldu.

Sokakta oturan esnaf ve vatandaşlar arasında sorun oluşturan araç parkı için yapılan ceple ilgili konuşan işyeri sahiplerinden Hakan Duman, “Adapazarı Belediyesi sokağımızda yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyoruz. Ancak sokakta ilk önce kaldırım ip çekildi ve standart yapıldı. Sonradan işyerleri yukarıda olan bazı kişiler burada araç cebi yapılması için girişimde bulundu. Zaten ne olduysa da ondan sonra oldu” dedi.

Değirmenhan sokakta yapılan cebin işyerleri kapılarına araçların 50 santim kadar yanaşmasına neden olduğunu belirten Hakan Duman, “Bu cebe yapılan park nedeniyle kaldırım 50 santime kadar düştü. Araçlar yanaşınca işyeri kapımızı açamıyoruz. İşyerleri yukarıda bulunanlar araç park edecek diye böyle araç parkı için cep yapılmaz. İşyerlerimizin  kapısını açamıyoruz. Araç park edince kaldırımda iki kişi yan yana geçemiyor” diye konuştu.

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’dan bu duruma müdahale etmesini isteyen esnaf Hakan Duman, “Sayın başkan gelsin görsün. Bu duruma gönlü razı olmaz. Yapılan iş bütün esnaf ve vatandaşların anlaştığı bir şekilde olmalıdır. Bu konuyla ilgili imza kampanyası düzenledik ve Adapazarı Belediyesi’ne teslim ettik. Başkan Mutlu Işıksu’yun sesimizi duymasını istiyoruz” dedi.

Yapılan araç parkı cebinin kat mülkiyetine aykırı olduğunu söyleyen esnaf Nagihan Aygün ise, “Burada yapılan çalışma bizi mağdur etti. Kat mülkiyetine ayrı olarak yapılan bu cebin kaldırılmasını ve kaldırımın sokağın başından geldiğimi gibi standart ilerlemesini istiyoruz. Bu konuda Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’yun gereğini yapmasını rica ediyoruz. Ayrıca sayın Başkan Işıksu gelsin durumu bir görsün. Park eden araçların tamponları işyerlerinin kapısına dayanıyor. Böyle park olmaz. Başkandan bu mağduriyetin giderilmesini rica ediyoruz” dedi.