// Zeynep Eda Ateş’in özel haberi //

560 NOLU SOKAK
Adapazarı Maltepe Mahallesi 560 nolu sokağın Orhangazi Caddesi ile bağlantısı yıllardır yapılmıyor. Orhangazi Caddesi'nde 2 bina arasındaki girişin bir market tarafından kapatıldığını belirten mahalle sakinleri, yolun bir an önce ana caddeyle bağlantısının yapılmasını belirterek," Bu sorun bir tek 560 nolu sokak sakinlerinin değil, bütün Maltepe Mahalle sakinlerinin sorunudur" dediler.

NEDEN AÇILMIYOR!
Orhangazi Caddesi üzerindeki bir marketin bağlantı yolunu depo gibi kullandığını belirten mahalle sakinleri, " Maltepe halkı çile çekerken bir market bu bağlantı yoluna depo kurdu. Yolun diğer yanındaki bina sahipleri burayı otopark gibi kullanıyor. Yukarıdan merdiven ile aşağıya inen vatandaşlar market tarafından önlerine konan kolileri buluyor. Koliler ile malların arasında geçiyoruz. Yıllardır bu yol neden açılmıyor! Neden caddeyle bağlantısı yapılmıyor" diye sordular.

İMAR PLANINDA VAR
İmar planlarında Maltepe Mahallesi 560 nolu sokağın caddeyle bağlantısının net bir şekilde görüldüğünü de dile getiren dertli vatandaşlar, "Eğer bu yolun caddeyle bağlantısı yok ise belediye bunu açıklasın. Ancak belediye böyle bir açıklama yapmaz. Çünkü elimizdeki imar planlarında yolun ana caddeyle bağlantısı gözüküyor" dedi.

KAZALAR OLUYOR
Maltepe Mahallesi 560 nolu sokağın ana caddeyle kavuşamaması yaralamalı kazaları da tetikliyor. Bayır olan yoldan inen araçlar, direk olarak ana caddeye ulaşamadığı için bağlı sokakları kullanarak ana caddeye inmeye çalışıyor. İşte bu ani manevralar kazaları da beraberinde getiriyor. Yaşanan kazalar nedeniyle tepkilerini dile getiren mahalle sakinleri, "560 sokak bağlantı yolu kapalı olduğu için araç sürücülere mecburen bağlı sokakları kullanarak ana caddeye inmek istiyor. İşte o anlarda kazalarda beraberinde geliyor. Oysa 560 nolu sokak Orhangazi Caddesi ile buluşsa araçlar direk olarak caddeye inecek. Dolayısıyla manevra yapmak yerine düz gidecekler" dedi.

BAŞKANA SESLENDİLER
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’dan yardım isteyen mahalle sakinleri," Yılların sorunu artık son bulsun. Bu konuda özellikle Başkan Mutlu Işıksu’dan yardım bekliyoruz. Bağlantı yolu üzerindeki markete ait depo kaldırılsın ve yolumuz ana caddeye bağlansın. Maltepe halkının bu konudaki mağduriyeti son bulsun" dedi.