Arifiye Mollaköy Mahallesi’nin Sakarya Nehri kenarına sokak hayvanlarını beslemek için giden hayvanseverler koliler içinde kimyasal atık ve hap buldular. Nehir kenarındaki yolun sağ ve soluna atılmış hapları muhafaza altına alan hayvanseverler durumu jandarmaya ihbar etti. Olay yerine gelen jandarma koliler içinde atılmış haplarla ilgili olarak tutanak tuttu.

Son kullanma tarihi geçen hapların kimler tarafından bu bölgeye hangi sebeple atıldığı jandarma araştırmaya başladı. Bölgeye sürekli geldiklerini ve burada aç kalan sokak hayvanlarını beslediklerini belirten hayvanseverler, “ Canlara mama verirken bir tek baktık ki kolilerle kimyasal atık ve haplar atılmış. Bunları buralara kim atıyor! Nasıl atıyor. Burada sokak hayvanlarının yanı sıra bölgedeki evlerde oturan vatandaşların çocukları da geziyor. Bunları atan duyarsız ve sorumsuzların bulunmasını istiyoruz” dedi.

Hap ve kimyasalların üzerinden şirket, üretim tarihi, üretim parti tarihini alan jandarma kimyasalların kimler tarafından atıldığını tespit için soruşturma başlattı. Jandarma bölgeye gelen MOBESE kamera kayıtları ile yine çevredeki işyerleri ile evlerdeki güvenlik kamaralarını incelemeye aldı.