Son yıllarda ekonomida yaşanan hareketlilik, dolar ve altın fiyatlarının çıkması üstüne bir de sık sık zam haberlerinin gelmesi firmalar için çıkılmaz bir hal aldı.

Ekonomik krizin artması ile birlikte birçok firma çareyi konkordato ilan etmekte buldu.

Sakarya'da da firmalar ekonomik kriz nedeniyle konkordato ilan ederken, son olarak Sakarya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından alınan karar doğrultusunda bir şirkete kokordato süreni 3 ay uzatma izni verildi.

İşte o ilan;

T.C. SAKARYA 2. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
(ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ SIFATIYLA)NDEN / BAŞKANLIĞINDAN
ESAS NO : 2018/483 Esas

Mahkememizce; Sakarya Ticaret Sicil Müdürlüğünün 31066 nolu sicilinde kayıtlı davacı SAĞLAMTUR OTOMOTİV TURİZM İNŞAAT VE TAAHHÜT SAN. TİC. LTD. ŞTİ hakkında 13/02/2019 tarihli verilen 1 yıllık kesin mühletin 21/02/2020 tarihinden itibaren 3 AY SÜRE İLE UZATILMASINA karar verildiği ve geçici konkordato komiseri olarak Nevran Karaca'nın atandığı,28/02/2018 tarih, 7101 sayılı Yasa'nın 16.maddesi ile değişik İİK'nun 288.maddesi gereğince; "alacaklıların, ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içerisinde dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri"hususu ilanen ihtar ve tebliğ olunur.