Adapazarı Akşam Haberleri gazetesinin 15 Haziran tarihinde yayımlanan birinci sayfasının tamamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ile ilgili 'İyi ki varsın' başlığıyla ironi bir haber yapılmıştı.

Gazetede tam sayfa olarak yer alan haberleri itibar suikastı olarak değerlendiren Ali İhsan Yavuz ise konu ile ilgili suç duyusurunda bulunacağını açıklamıştı.

İFADELERİ ALINDI
'İyi ki varsın' başlığıyla yapılan haber sonrasında gazetenin imtiyaz sahibi Mustafa Sarı, Yazı İşleri Müdürü Sedat Balta ve Haber Müdürü İsmail Erken'in ifadesi alındı. Avukatlarıyla birlikte bu sabah ifadeleri alınan Mustafa Sarı, Sedat Balta ve İsmail Erken, 'Görevi başındaki kamu görevlisine hakaret ve iftira" ile suçlandılar.

Gazetenin Haber Müdürü İsmail Erken, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "15.06.2020 tarihindeki 'İYİ Kİ VARSIN' başlıklı haberimin ardından; Sabah saatlerinde, "Görevi başındaki kamu görevlisine hakaret ve iftira" suçlaması ile ifadem alındı ve serbest bırakıldım. Desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi.