Dün Hendek ilçesinde bulunan MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun’a ait havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 4 işçi hayatını kaybetti, yüzlerce işçi yaralandı. 3 işçi ise hala aranıyor. Patlama sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 3 bakan hemen patlama bölgesine gitti. Yakınlarını kaybeden aileler ise gözyaşlarına boğuldu.

Hendek’te Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’ndaki patlama sonrasında çevre sakini Sevinç Serpil Bucak, sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Çevre sakini Bucak, şu paylaşımı yaptı:

"Seneler öncesi havai fişek fabrikasının sahibi oğluna sünnet cemiyetiymiş. Fabrikanın bahçesinde yemekli gece, havai fişekler patlamaya başladı. Ardı kesilmiyor, yer yerinden oynuyor. Sanki savaşa girdik. Sokaklara döküldük, ne oluyor diye arabalarla gittiler. Gökyüzü bomborduman, barut kokusu felaketti. Cemiyetmiş meğer, gece saat üçe kadar devam etti. Burada davetli, o yılların Sakarya valisi de var.

Biz ilçe olarak Akyazı'ya bağlıyız. Yeniorman köyü ve bize çok yakın fabrika. Fakat Hendek sınırlarında arazi, kaymakam belediye başkanı hepsi konukmuş. Çevredeki mahalle halkı ‘suçumuz neydi sabaha kadar çektik! Bu fabrika'da defalarca patlama oldu, sallandık. Yandı, ölen oldu, yaralılar, bu dehşeti yaşatmak zorun damıydı! Çevresine tarım arazisi, çevre Sakarya’nın en verimli toprakların ortasında...

Şimdi, peki bu zehirli gaz hem insana, hayvanlığa çok zararı var. Çevrede ekili tarıma ne kadar zararlı oldu bilen açıklasın. Olay büyük olunca Türkiye ayaklandı. Şimdi ne olacak peki??? Ölenlere Allah rahmet eylesin, yaralılara Allah sabır versin. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Kaçıncı kez canlar yandı! Gece deneme yapardı ilk yıllarda, uykudan uyanırdık. Şikayet edildi, gece denemesi bomba düştü sanırdık.

Biz haklarımızı helâl etmiyoruz. Koranalı günlerde milletin psikolojimiz zaten bozuk, tamamen bozdu. Gelin görün çevre köylerin bahçelerini evleri ne hale getirdi! Dünkü siren sesleri o neydi Allah’ım! Kıyamet koptu sanıldı, ellerimiz ayaklarımız halen titriyor. Bunca insanın günahı neydi bilen varmııı! Şimdi olay olmuş bütün basın üst düzey yetkililer yarışmaca gelindi. Ne #ANKARA# kaldı  ne'de #ıstanbul# gelen gelene facia büyük ses çıkarınca sesi çok yankı yaptı..."