İflas eden firmanın sözleşmesinde bulunan tarihten önce ihaleye çıkılamaması sebebiyle tadilatı yarım kalan Toyota-SA Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi için sıcak bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz hafta cuma günü yeniden ihaleye çıkartılan hastanenin tadilatı ve yeni yapılacak ek binası için ihaleyi kazanan firma ile Sabancı Vakfı ve Sağlık bakanlığı arasında yeni bir anlaşma sağlandı.

Dün İstanbula giderek Sabancı Vakfı yetkilileri ve ihaleyi kazanan şirket temsilcileri ile bir araya gelen Sakarya İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü ihaledeki son pürüzleri ve vakıf yöneticileri ile ihaleyi kazanan firma yetkililerini bir araya getirdi. Daha önce Sabancı Vakfı'ndan hastane tadilatı için alınan 7 buçuk milyon TL'lik ödeneğin arttırılacağı ve yapılacak ek bina ile birlikte hastaneye ayrılması gereken paranın 20 milyon TL'nin üzerinde olacağı konuşuluyor. 1993 yılında yapılan Toyota-SA Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi’nde mevcut yapıların tadilatının yanı sıra yeni bir hastane binasının da yapılması planlanan hastane alanının bulunduğu Arifiye'nin yanı sıra Geyve, Pamukova gibi ilçelerdeki halk hastanenin tekrar geri gelmesini istiyor.

Toyota-sa Hastanesi'nin tamamlanamaması Sakarya’nın güney ilçeleri olan Geyve Pamukova ve Taraklı ilçelerinden gelen hasta ve hasta yakınlarını da mağdur ediyor. Konum itibariyle Toyota-sa Hastanesi bu bölgelerden gelen hastalar için ulaşım yönünden en yakın büyük çaplı hastane idi. TEM Otoyolu girişine yakınlığı, D-650 Karayolu'na bağlantısı ve konumu sebebiyle oldukça değerli bir hastane olan Toyota-SA Hastanesi'nin tadilattan sonra isminin değişeceği ve Sadıka Sabancı Hastanesi olacağıda bekleniyor. Hastanenin tamamlanmasının ardından özellikle trafik kazalarında etkin rol oynaması ve Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi üzerindeki yükü azaltması bekleniyor.