Pamukova'da son günlerde artan Kovid-19 vakaları nedeni ile Toplum Sağlığı Merkezi filyasyon ekiplerinin karantina uygulaması gece -gündüz demeden devam ediyor.
İlçede Cumartesi günü (dün) gündüz 7 ev de 22 kişinin karantinaya alınması sonrası dün akşam saatlerinde 1 evde 4 kişi daha karantinaya alınmıştı.

Toplum Sağlığı filyasyon ekibi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu sabah saatlerinde Yenice Mahallesi Malazgirt sokak'ta 1 hanede 1 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması sonucu İlçe Hıfzıssıhha kararı ile 1 pozitif 5 kişi karantina altına alındı.

Sabah saatlerinde Yenice Mahallesi Malazgirt Sokak'a gelen Toplum Sağlığı Merkezi filyasyon ekibi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 1 evin etrafını güvenlik şeridi çekerek, giriş-çıkışları kapatıp 10 gün karantinaya aldılar.

İlçede bu gün sabah itibari ile 2 günde 16'sı pozitif toplam 30 kişi ve 9 hane karantinaya alınmış oldu. Pamukova'da pozitif vakaların genelde aile içi bulaş, akraba, komşu ziyaretleri, işyeri, ve kalabalık ortamlarda bulunmadan kaynaklandığı belirtildi.

Yetkililer, komşu, akraba, taziye ziyaretlerinin kesinlikle yapılmaması, toplu yerlerde bulunulmaması, maske , mesafe ve hijyen kurallarına titizlikle uyulması konusunda vatandaşları uyardılar.