// Turgay Özbalkan //

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın bizzat yakından takip ettiği Sakarya’nın ilçelerindeki Koronavirüs önlem ve tedbirleri devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşmasında açıkladığı yasak ve kısıtlamalarla birlikte Pandemi tedbirlerinin tavan yaptığı Sakarya’da ekipler denetimden denetime koşuyor.

Adapazarı, Erenler, Serdivan, Karasu, Pamukova, Kocaali, Geyve, Ferizli, Taraklı, Söğütlü, Arifiye, Hendek, Kaynarca, Akyazı, Sapanca ve Karapürçek ilçelerinde umuma açık yerler, toplu taşıma araçları, halkın yoğun olduğu bölgeler, alışveriş merkezleri, kırsal kesimde yine vatandaşların bulunduğu alanlarda kontroller jandarma ve polis tarafından sürdürülüyor.

İlçelerde yapılan denetimler tam gaz sürerken Kaynarca’da ise adeta Covid-19 teyakkuzu ilan edildi. Kaynarca Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli ile Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli tarafından bizzat an be an takip edilen denetimlerde pazaryerleri, toplu taşıma araçları, umuma açık alanlar ile dün uygulanmaya başlanan kısıtlamalar ekipler tarafından denetleniyor.

Koronavirüsün ülkede ilk görüldüğü 11 Mart itibariyle bütün önlemlerini aldıklarını ve bu önlemler kapsamında kontrollerin aralıksız sürdüğünü dile getiren Kaynarca Belediyle Başkanı Murat Kefli, “Maske, mesafe ve temizlik konusunda aylardır hiçbir esneme yapmadan kontrollerimiz ve denetimlerimiz sürüyor. Sürekli halkımızı bilinçlendirme adına çalışma yapıyoruz. Sahada ekiplerimizle birlikte Covid-19 uyarısı ve kontrollerini gerçekleştiriyoruz” dedi.

Koronavirüs ile mücadelesinin daha da artarak devam ettiğini belirten Başkan Kefli, “Bizim tek derdimiz var. O da halkımızın sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmesidir. Bütün çalışmamız ve çabamız mudur. Bu nedenle hemşerilerimizden ricamız mutlaka ve mutlaka Pandemi kurallarına uymalıdır. Maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına herkes uymasını rica ediyoruz” diye konuştu.