Türk Kadınlar Birliği, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, cinsiyete dayalı ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması bakımından son derece önemli ulusal ve uluslararası hukuki güvenceler sağlayan sözleşmeler ve mevzuatın yaygınlaştırılması, farkındalığın artırılması ve uygulanmasının sağlanması amacıyla, AB Delegasyonunun desteğiyle, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneğinin de ortak olarak katkı verdiği “Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz” Projesini 2020 Ocak ayında başlattı.

Ancak yaşanan pandeminin getirdiği ağır koşullar nedeniyle yoğun olarak dijital ortamlarda sürdürülen projenin bundan sonra her bölgede  yüz yüze ve birlikte sürdürülmesi planlanmış ve ilk uygulama için Sakarya ili seçildi.
Projenin bu ilk bölge toplantısı Kocaeli, Bursa, Bilecik, Sakarya ve Bolu illerinden gelen çeşitli kadın örgütlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Proje ile kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadelede uluslararası sözleşmelerin ve ilgili ulusal mevzuatın tanınırlığını ve uygulanmasını sağlamak için yerellerdeki aktörlerin farkındalığının artırılması, sözleşmelerin/yasaların hayata geçirilmesini sağlayacak izleme ve savunuculuk becerilerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

35 ilde sürdürülen proje faaliyetlerine 167 hak temelli çalışan kadın örgütü katıldı. Eğitim, eylem planı hazırlama, kapasite artırma çalışmaları yanında, yerel örgütlerle deneyim paylaşımı, birlikte düşünme, birlikte çalışma heyecanı yaşandı.  

Toplantıya ilişkin açıklamada: "
Beklentimiz ulusal ve uluslararası yasal güvencelerimizin hayata geçirilmesine katkı verilmesidir. Yerellerde bu amaca yönelik gerçekleştirilen faaliyetler, ilgili kesimler ile iletişim ve iş birliğinin gelişmesini de sağlayacaktır. Öte yandan gerçekleştirilecek bu faaliyetler hedef illerdeki sivil toplum örgütlerinin yerellerindeki kurum ve karar verme mekanizmalarıyla tanışmalarına vesile olarak, katılımcılık açısından da önemli bir artı değer sağlayacaktır. Proje çalışmaları Haziran 2022 yılına kadar devam edecektir." denildi.