Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sakarya Barosu’nu ziyaret ederek, Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Sakarya Adliyesi’nde gerçekleşen ziyarette Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ali İhsan Yavuz, Çiğdem Erdoğan Atabek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Adalet Komisyonu Mehmet Sertaç Kesler, siyasi parti il başkanları ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

Ziyarette Başkan Burak, Sakarya’ya yeni yapılacak adliye binasının yatırım programına alınmasından dolayı Bakan Gül’e teşekkür etti. Burak, yeni adliye binasının merkezde bir yere yapılması gerektiğini vurgulayarak, merkezde yapılmasını uygun gördüğü yerlerin imar planını dosya olarak Bakan Gül’e takdim etti.

Avukatlık mesleğinin birçok sorunu olduğunu da Bakan Gül’e aktaran Burak, Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin yeni paketlerinin bir an önce yasalaşmasının öneminin altını çizdi. CMK ücret tarifesinin, avukatlık asgari ücret tarifesi seviyesine çekilmesi, vekaletnamelerin barolar tarafından çıkarılması, arabuluculukta zorunlu işçi vekilliği uygulamasının gelmesi ve adli yardım ödeneklerinin arttırılması gerektiğini de Bakan Gül’e aktaran Baro Başkanı Burak, ziyaretinden ötürü teşekkür etti.