Ülkü Ocakları tarafından hazırlanan hızlı okuma teknikleri ve anlama kabiliyetini arttıran yapay zeka teknolojisinin bir ürünü olan Odak 2023 ulusal ve yerel basında büyük yankı uyandırdı. Sayısız medya kuruluşu tarafından duyurulan proje büyük bir ilgi ve merakla takip edildi.

Ülkü Ocakları tarafından hazırlanan Odak 2023 yapay zeka teknolojisi ulusal basında büyük yankı uyandırdı. Anadolu Ajansı İHA, Yeni Şafak, Beyaz Gazete, Haberler.com, Sputnik gibi büyük haber ve iletişim kurumları projeye yoğun ilgi gösterdi.

ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI  AHMET YİĞİT YILDIRIM DUYURMUŞTU

Yapay zeka yazilimi olana Odak 2023,ün duyurusunu yapan Yıldırım, "Dakikada kaç kelime okuyorsunuz merak ettiniz mi? Ülkü Ocakları tarafından #YapayZeka teknolojisi kullanılarak geliştirilen ODAK2023 yazılımı; Türk gençliğinin daha hızlı okuması, okuduğunu daha iyi anlaması ve odaklanması için hazırlanmıştır. 2023 Lider Ülke Türkiye' hedefine emin adımlarla ilerleyen Türk gençliğini çağın ötesine geçen bir anlayışla donatmak, geliştirmek, ileriye taşımak için durmak bilmeden çalışıyoruz.  ifadelerine yer vermişti.

ULUSAL BASINDA İLGİ KAYNAĞI OLDU 

İHA, Anadolu Ajansı, Yeni Şafak, Sputnik, Beyaz Gazete ve birçok haber platformu tarafından yoğun bir ilgi ile karşılanan proje ülke gündemine oturdu. 

Sayısız haber sitesine konu olan Odak 2023 çeşitli şekillerde tanıtıldı.