Geleceğin umudu olan öğretmenlerimizin her yıl 24 Kasım’da anıldığını sonra da sorunlarıyla baş başa bırakıldığını belirten Kaya, öğretmenlerin, özellikle de kendilerine “öğretmen” unvanı verilmeyen Kur’an Kursu Öğreticilerinin buruk bir kutlama yaşadığına dikkat çekerek şöyle dedi:

“İnsanı yetiştiren öğretmendir. Öğretmen bir sanatkârdır, çünkü onun ellerinden çıkan bir sanat şaheseri Başbakan, Cumhurbaşkanı ve bir bilim insanı olarak devletine, milletine ve tüm insanlığa hizmet eder. Onlar, “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller yetiştirirken, bu özgür fikriyat ve düşünceyi toplumun ahlak merkezinde toplar, onların ve gelecek nesillerin Kur’an, Sünnet, Vatan ve bayrak değerleriyle yetişmesini sağlar. İşte bu nedenle öğretmenlerimiz geleceğimizin umududur.

“Eti senin, kemiği benim” sözüyle kendisine emanet edilen çocuklarımızı maharetli ellerinde yoğurur ve onları şekillendirir. Çocuklarımızın onurlu yetişmesini sağlar. Büyüklerine saygıyı, küçüklerine sevgiyi öğretir. Bu nedenler öğretmenlerimiz bizlere ilk sevgiyi öğreten sanatkârlardır! Büyük bir sabır ve metanet içinde fedakârlıkla çalışır. Hakkı, hukuku, adaleti öğretmen öğretir. Elleri öpülesi öğretmenlerimiz medeniyeti inşa eder, eğitime, kalkınmaya ve uygarlığa ilerlememizin yegâne neferleridir.

Her yıl 24 Kasım’da Öğretmenler Günü kutlamaları yapılırken maalesef İhtisas Eğitim Merkezi ve Kur’an Kursu Öğreticilerinin beklentileri, mesleki sorunları gündeme getirilmemekte, onların öğretmen olduğu göz ardı edilmektedir. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Diyanet İşleri Başkanlığına çağrıda bulunarak Kur’an Kursu Öğreticilerine “öğretmenlik” hakkı tanınması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum.

Peygamber Efendimiz Aleyhisselatu ves’s Selam  mübarek bir sözünde şöyle der: “Âlimin âbide üstünlüğü, benim sizden en basitinize olan üstünlüğüm gibidir.” Kur’an’da ise  “Allah’tan kulları içinde ancak ilim sahibi olanlar korkar.“ Bir başka ayette ise “De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” işte Kur’an Kursu Öğreticileri Kur’an ve sünnetin ışığında fedakârca hizmet veren neferlerdir. Onların beklentileri dikkate alınarak “öğretmenlik” hakkı verilmelidir.

Bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Merkezi Öğretmenleri ve Kur’an Kursu Öğreticilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ederken, huzurlu, mutlu ve sağlıklı günler diliyorum.”